Haberler

Şanlıurfa 1başbakan Davutoğlu CHP'nin İktidar Olacağına Kılıçdaroğlu'nun da İnandığını Zannetmiyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısı kapsamında Şanlıurfa'da konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin iktidar olacağına inanmadığını iddia eden Davutoğlu, "Sırf kendini bir anlamada kitlesi nezdinde tatmin edebilmek için ve partiden ayrılanları da itham edebilmek için CHP'nin iktidar olamayacağına inanlar partiyi terk etsin diyor. Kendisinin de inandığını zannetmiyorum. Böyle bir kriter koyacaksa önce kendisinin kapıdan çıkıp gitmesi gerekecek. Bir anket yapılsa CHP'nin iktidara geleceğine inan kimse çıkar mı? Hadi böyle bir ihtimal olsa, herkes Allah bizi muhafaza etsin der. Kılıçdaroğlu şimdi bize meydan okumaya kalkıyor" de

Çözüm sürecinin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Davutoğlu, "Hiç bir zaman da taviz vermeden kararlılıkla sürdüreceğimiz i beyan ettiğimiz unsurlardan birisi çözüm süreci oldu. Ancak, 6-7 Ekim olayları, bugün Suruç'u da ziyaret edeceğiz. Suriye'nin her bir kesimine olduğu gibi Kobani'deki kardeşlerimize de bir gönül yakınlığında beraber olduğumuzu göstermek için orada olacağız. 6-7 Ekim olayları sebebiyle ortaya çıkan yeni bir durum söz konusu oldu. Bazı çevreler Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ayrıca büyük şehirlerimizde Türkiye'nin demokratik atmosferini istismar ederek Vandalizm'e, şiddete yönelmeye kalktılar. Biz bunlar karşısında devlet ahlakının gereği olarak soğuk kanlı bir tavır sergiledik. ve hep şunu söyledik: Çözüm süreci, kamu düzeninin alternatifi değildir. Kamu düzeninin olmadığı yerde, çözüm süreci hayata geçirilemez. Bu nedenle üç önemli reformu hayata geçirdik. İç güvenlik reformu ve özgürlüklerin korunması kapsamında. Çok köklü reform paketini hazırladık. Bu hafta pazartesi günü TBMM'ye sevk ettik. Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Ama Hakkari'den Edirne'ye Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya da kararlıyız" diye konuştu.

"FARKLI SİYASİ GÖRÜŞLERE SAHİP OLAN VATANDAŞLARIMIZI HUNHARCA KATLETTİLER"

6-7 Ekim Kobani eylemerini eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Bu olayları tırmandıranlar, sözde ve söylemde çözüm süreci vurgusu yapmakla birlikte alanda şiddeti teşvik edeneler aslında şu mesajı iletmek istediler: Biz belli alanlarda, belli yerlerde sadece bir tek siyasi görüşe, yaklaşıma izi veririz. Farklı siyasi görüşler buralarda barınamazlar. Onun için parti binalarımıza saldırdılar. Farklı siyasi görüşlere sahip olan vatandaşlarımızı hunharca katlettiler. Biz de şimdi Patnos'ta vurguladığımız gibi buradan da bütün AK Parti kadrolarına hem selamlarımı iletiyorum hem de şu mesajın bilinmesini istiyorum: Türkiye'nin her yerinde siyaset yapmaya "Al Bayrağı ve AK Parti bayrağını" dalgalandırmaya kararlıyız. Bundan hiçbir şekilde taviz vermeyeceği" ifadelerini kullandı.

"EĞER GERÇEKTEN ÇÖZÜM SÜRECİ SAMİMİYETLE SAVUNULACAKSA ŞİMDİ BİR SINAV GÜNÜDÜR"

Çözüm sürecinde samimiyet vurgusu yaban Davutoğlu, "Şimdi bir sınav günüdür. Eğer gerçekten çözüm süreci samimiyetle savunulacaksa herkes şiddeti, nefret dilini, kini ve en önemlisi de silahı bir kenara koyacak. Çözüm sürecini siyasal alanda yürüyen bir süreç olarak her türlü görüşün ifade edildiği, temel muhatabın sadece millet olduğu bir süreç olarak başarıya ulaştırmaya gayret etmek durumunda herkes. Alevi vatandaşlarımızla ortaya çıkmış sorunlar veya çıkabilecek sorunlarla ilgili çok kapsamlı bir çalışma içerisine girdik" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KULAKLARI BU TÜR ÇAĞRILARA KAPALI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da yaptığı değerlendirmeleri eleştiren Davutoğlu şu ifadelere yer verdi: "Kılıçdaroğlu'nun taziyesine saygı için herhangi bir eleştirel cümle kurmamaya özen gösterdim. Siyasete karşılıklı bir seviye, saygı getirmek gerekir. Ama maalesef bu sabah havaalanına gelirken, sayın Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'da yaptığı bir toplantıdaki ifadelerinden anlıyorum ki Kılıçdaroğlu'nun kulakları bu tür çağrılara kapalı. Gönülleri kapalı olanların kulakları da kapalı olur zaten. Kullandığı ifadelerle bizi başbakanlığa çağırıyor. Hiç Kılıçdaroğlu dertlenmesin. Onun halini de görüyor herkes. Bizim kudretimizi de görüyor."

"CHP'NİN İKTİDAR OLACAĞINA KILIÇDAROĞLU'NUN DA İNANDIĞINI ZANNETMİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin iktidar olacağına inanmadığını iddia eden Davutoğlu, "Sırf kendini bir anlamada kitlesi nezdinde tatmin edebilmek için ve partiden ayrılanları da itham edebilmek için CHP'nin iktidar olamayacağına inanlar partiyi terk etsin diyor. Kendisinin de inandığını zannetmiyorum. Böyle bir kriter koyacaksa önce kendisinin kapıdan çıkıp gitmesi gerekecek. Bir anket yapılsa CHP'nin iktidara geleceğine inan kimse çıkar mı? Hadi böyle bir ihtimal olsa, herkes Allah bizi muhafaza etsin der. Çünkü CHP iktidarlarının ne getirdiğini biliyor. Kendi partisinin geçmişi ile yüzleşemeyen Kılıçdaroğlu sadece tek parti geçmişi değil yakın geçmişi ile de yüzleşemeyen Kılıçdaroğlu şimdi bize meydan okumaya kalkıyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title