Haberler

Sanlıkol Group ve Erkan Oğur'dan Müzik Ziyafeti

Bursa'da Sanlıkol Group Featuring ve Erkan Oğur tarafından verilen konser, dinleyenlere müzik ziyafeti çekti.

Bursa'da Sanlıkol Group Featuring ve Erkan Oğur tarafından verilen konser, dinleyenlere müzik ziyafeti çekti. Klasik Türk Müziği'ndeki Anadolu tınılarını caz müziği ile birleştirerek, farklı bir müzik ortaya koyan grup, sergiledikleri performans ile dinleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Bursalı bir sanatçı olan ve 20 yıl önce ABD'nin Boston Kenti'ne eğitim almak için giden ve aradan geçen zaman içinde ABD'de eğitim vermeye başlayan Mehmet Ali Sanlıkol, kurduğu grup ile farklı tınıları biraraya getiriyor. Grup, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde eserlerini sergiledi. Konuk olarak Erkan Oğur'un da bulunduğu toplam 9 kişilik ekip, vurmalı, üflemeli ve telli müzik enstrümanları ile Klasik Türk Müziği'ndeki Anadolu tınılarını caz müziği ile birleştirerek, farklı bir müzik ortaya koydu.

Konser öncesinde açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Sanlıkol, çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Sanlıkol, Klasik Türk Müziği makamları ile Anadolu'daki tınılar üzerine uzun yıllardır çalışıyorum. Sadece bu topraklarda doğdum büyüdüm deyip, bunları bildiğimi farz etmedim. Bunu ödev gibi gördüm. Belli bir yaştan itibaren önce kaba zurna çalmaya başladım. Sonra ney üfledim. Bu arada sesimi de kullanırken ud çaldım. Bu sesleri tınıları özümsemeye başladım. Daha önce caz geçmişim zaten var. Annem piyano hocasıdır. Bu sayede Klasik Batı Müziği geçmişim de var. Bu toplulukta caz müziğinde yer alan trompet, saksafon, trombon gibi nefesliler yanına kaba zurna, neyin yanyana geldiğini göreceksiniz diye konuştu.

İcra edecekleri müziğin yeni olduğunu dile getiren Sanlıkol, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 2 gün önce bir konser verdiklerini ve olumlu tepkilerle karşılaştıklarını kaydetti. Caz orkestrası ile ilgili çalışmasının olduğunu da dile getiren Sanlıkol, bu coğrafyanın tınılarını daha beynelmilel bir noktaya özünü kaybetmeden taşımak istediğini sözlerine ekledi.

Programda konuk olarak yer alan ve farklı bir organizasyonda yer almanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden sanatçı Erkan Oğur ise Müzik hem seyretmek, hem dinlemek, hem birlikte olmaktır. Bütün müzikler benim için tanıdık. Burada yaptığım çalışma benim için heyecan verici. Hem dinliyorum, hem diğerleri ile istirahat ediyorum. Hayretler içinde takip ediyorum diye konuştu.

Müziğin sürekli yenilendiğini geliştiğini dile getiren Oğur, tabiatın bir döngü içinde değiştiğini ve yeni projelerin de olacağını sözlerine ekledi. Günün anlam ve önemi ile ilgili değerlendirmede de bulunan Oğur, Kadınlar Günü'nün tek bir gün ile sınırlandırılmaması gerektiğini de vurguladı.

Konserde ise Klasik Türk Müziği, tasavvuf müziği ve mehter müziğinden etkilenen çalışmalar ile Erkan Oğur'un da konuk olduğu programda farklı tınıların yer aldığı eserler ortaya kondu. Beğeni ile izlenen enstrüman ağırlıklı konser, yaklaşık 1,5 sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erkan Oğur Boston Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title