Haberler

Sankon Genel Başkanı Atasoy Açıklaması

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, " Önümüzdeki günlerde özellikle de Ortadoğu ülkelerinden, Afrika ülkelerinden ve Türk cumhuriyetlerinden iş adamlarını iş kadınlarını buraya davet edelim, Malatya'da bir ticaret zirvesi hayata geçirelim" dedi.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, " Önümüzdeki günlerde özellikle de Ortadoğu ülkelerinden, Afrika ülkelerinden ve Türk cumhuriyetlerinden iş adamlarını iş kadınlarını buraya davet edelim, Malatya'da bir ticaret zirvesi hayata geçirelim" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Atasoy, Malatya'da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Konfederasyon olarak hem Türkiye'de hem de dünyanın birçok yerinde teşkilatlanması olan ekonomik bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Atasoy, "Türkiye'nin ekonomisine ciddi anlamada katkı sağlamaktayız. Malatya'nın bizim için ayrı bir yeri var. Malatya her şeyden önce bir ticaret kentidir. Malatya özellikle bürokrasi alanında bir çok lideri yetiştirmiş bir kentimizdir. Malatya'nın da gelişmesi için ve daha da büyümesi için elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız" diye konuştu.

Malatya'nın gelişmiş bir il olduğunu kaydeden Atasoy, şöyle devam etti:

"Biz konfederasyon olarak özelikle bugün burada sizi ziyaret etme amaçlarımızdan biri de birlikte nasıl bir iş birliği yaparız onu konuşmak  ve bundan sonraki süreçte özellikle Malatya'da sizinle beraber Malatya ticaret zirvelerini hayata geçirmek istiyoruz. Tabi ki bunu yaparak öncelikle uluslararası alanda faaliyet gösteren iş adamlarımız ve iş kadınlarımızı Malatya'ya birlikte davet etmek istiyoruz. Buraya gelerek bu güzel ili görerek burada neler yapılabilirler karşılıklı ithalat ve ihracatı nasıl geliştirebiliriz bu konuda yapacağımız bir zirvenin Malatya'nın her anlamda gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu kapsamda da inşallah sizde uygun görürseniz birlikte bir program yapalım.  Önümüzdeki günlerde özellikle de Ortadoğu ülkelerinden, Afrika ülkelerinden ve Türk cumhuriyetlerinden iş adamlarını iş kadınlarını buraya davet edelim, Malatya'da bir ticaret zirvesi hayata geçirelim. Ben inanıyorum Malatya'yı gördükten sonra burada iş yapmak için daha büyük bir istek içerisinde olacaklardır."

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da Malatya'nın her geçen gün ihracatını arttıran bir kent olduğunu belirterek, "Biz memnuniyet duyarız. Özellikle sanayici iş kadınlarımızın ve iş adamlarımızı Malatya'da da ağırlamaktan büyük bir onur duyarız. Siz organize ederseniz bize de düşen bir şey olursa biz de bu noktada sizlere destek oluruz. Zaten bizim görevimizde ilin ticaretini, sanayisini gelişmesi noktasında bir gayret ve çaba içerisinde olmaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Malatya Türkiye Afrika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title