Haberler

Sanko Sanat Galerisi'nde Resim Sergisi Açılışı

Ressam Suna Tüfekçibaşı, Sanko Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açtı.

Ressam Suna Tüfekçibaşı, Sanko Sanat Galerisi'nde kişisel resim sergisi açtı.

Tüfekçibaşı'nın 24 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu ve Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng, Sanko Tekstil Yönetim Kurulu Asistanı Murat Köylüoğlu, Sanko Sanat Galerisi Seçili Kurul Üyesi AslıÖzen ve sanatseverlerin katıldığı törenle açıldı.

Resim yapmanın gelişen ve değişen uzun bir süreç olduğunu belirten sanatçı Suna Tüfekçibaşı, Gaziantep'teki sergisinde üç farklı konuda resimlerini sergilediğini söyledi. "Dans Edenler" serisindeki eserlerinde dansın ritmini ve hızını tuvale taşıdığını anlatan Tüfekçibaşı, "Uyuyamayanlar" serisinde yalnız bir kadının yatakta uyuyamamasını düşündüğünü ve figürde kendi tarzını oluşturmaya çalıştığını anlattı.

Tüfekçibaşı, "İstanbul" serisindeki çalışmalarından bahsederken, " İstanbul, bir yanıyla ayrılamadığım bir sevgili gibi. Sürekli kavga-çekişme halindeyim. Çok zengin bir konu. Şairler en güzel şiirlerini İstanbul için azarlar, ben de İstanbul ile ilgili duygularımı tuvale yansıtmak istedim. Sonsuz olanak sağlıyor, bu çalışmam biraz daha uzun sürecek gibi" diyerek düşüncelerini konuklarla paylaştı.

"Hep kendimi daha iyi, daha farklı resimler yapmaya yöneltiliyorum" diyerek, sanatsal çalışmalarını her zaman daha ileri aşamaya taşıdığını ifade eden Tüfekçibaşı, Gaziantep'te ilk kez sergi açmaktan mutlu olduğunu kaydetti.

Sanatçıyı güzel eserlerinden dolayı kutlayan Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu da "Bir sergiye daha evsahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sanatçılarımızın değerli çalışmalarını görmek bizlerin de bakış açısını geliştiriyor. Size de kattığınız değer için teşekkür ederim" diye konuştu.

Sanko Tekstil Yönetim Kurulu Asistanı ve Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu ise bir ülkenin geleceği için sanatın bütün dallarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Özellikle gençlere eğitim sürecinde bir sanatla uğraşma fırsatı vermek gerektiğine vurgu yapan Köylüoğlu, ressam Tüfekçibaşı'nın eserlerinden övgüyle bahsederek, "Burada sergilenen resimlerinizin gençlerimizi teşvik etmesini ve sanatla ilgili çalışma yapmalarına örnek olmasını dilerim" diyerek gençlere çağrıda bulundu.

Konuşmaların ardından Büyükaksu, sanatçıya Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan "Belkıs Zeugma Mozaikleri" isimli bilimsel kitabı hediye etti.

SANATÇI

Resim çalışmalarına İnci Eviner'in özel atölyesinde başlayan sanatçı Tüfekçibaşı, 1995'de girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden 2000 yılında ikincilik derecesi ile mezun olarak Sakıp Sabancı Sanat Ödülü'ne layık görüldü.

Aynı yıl katıldığı, "Kalp Vakfı" ve "İpek-Ahmet Merey" yarışma sergilerinde birincilik ve üçüncülük ödülü alan Tüfekçibaşı, Miami Community Collaga'de dil eğitimi aldı. Yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi'nde tamamladı.

Sanatçı, 2001 yılında "Process Space 10. International Art Festival"de ve 2010 "Eritrai Uluslararası Sanatçı Buluşması" uluslararası etkinliklerine katıldı. 2008'den bu yana Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı'na, 2011 Artbosphorus'a ve 21 karma sergiye katılan sanatçı, ilk kişisel sergisini Şubat 2009'da Berlin'de açtı. Beş kişisel sergi açan Suna Tüfekçibaşı, Erenköy'deki atölyesinde resim çalışmalarını sürdürmektedir.

Tüfekçibaşı'nın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergisi, 31 Ekim'e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep İstanbul Sanko Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title