Haberler

Sanko Park'ta Ebru ve Kaat'ı Sanatı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, Sanko Park’ta açtığı “Başkentten Gazikent’e Ebru ve Kaat’ı Sergisi, büyük ilgi görüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Sanko Park'ta açtığı "Başkentten Gazikent'e Ebru ve Kaat'ı Sergisi, büyük ilgi görüyor.

Sanko Park ana atriumda düzenlenen serinin açılışını, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ve Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay'ın yaptığı sergide, 106 eser bulunuyor.

KAAT'I SANATI

Kağıt ve deriden oyma ve kesme yöntemleriyle yapılan süsleme sanatı ve elde edilen eserlere Osmanlıca sözlükte "Kaat'ı" adı verilmektedir. Celal Arseven'in Sanat Ansiklopedisi'nde "Kaat'ı, bir kağıt veya deri üzerindeki yazı veya motifleri keskin bıçaklarla kesip çıkartarak, içi oyulmuş parçayı ve içinden çıkartılan parçayı ayrı ayrı başka bir kağıt, deri veya cam üzerine yapıştırmak suretiyle meydana getirilen işler" diye tarif edilmiştir. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Arslan Mehmet Durdu Sanko Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title