Haberler

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin önünün açık olduğunu; ancak mümkün olduğunca tedbirli davranmakta yarar gördüğünü söyledi.

CNBC-E televizyonu'nda Melda Yücel'in sunduğu ve 'Finans Cafe' isimli programa katılan Konukoğlu, Türkiye'de bazı sektörlerde durgunluklar olmasına karşın, hükümetin, yerinde ve zamanında aldığı kararlar sayesinde genel anlamda ekonominin gidişatını iyi gördüğünü kaydetti. Gaziantep özelinde örnek veren Konukoğlu, yılın ilk yarısında ihracatın yüzde 15 oranında arttığını anımsatarak, "Türkiye'nin önü açık, ancak mümkün olduğunca tedbirli olmakta yarar görüyorum" uyarısını yaptı.

İthalatın kontrol altına alınması halinde cari açığın ve enflasyonun düşeceğine ve Türkiye'nin yatırımcılar için cazip ülke haline geleceğine dikkat çeken Konukoğlu, "Tekstilden örnek vermek gerekirse, ithalata ek vergiler getirilmesi sonrasında sektörde canlanma meydana geldi ve 135 bin yeni istihdam sağlandı" dedi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye bakışına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Konukoğlu, "Hep notumuzu düşük tutuyorlar. Yunanistan ile Türkiye'yi aynı noktada değerlendiriyorlar. Aynı durumda mıyız? Politik davrandıklarını, Türkiye'nin gelişmişliğini yansıtmadıklarını düşünüyorum" diye konuştu.

SANKO Holding olarak tekstilde iyi bir noktada olduklarını, enerji ve çimentoda yatırımların devam ettiğini, iş makineleri sektöründe de büyüme süreci içerisinde olduklarını vurgulayan Konukoğlu, satın aldıkları Başak Traktör fabrikasının kapasitesini artıracaklarını bildirdi.

Bir soru üzerine, şirketlerde lider değişikliğinin 'ölümle olmaması' için önlem alınması gerektiğini kaydeden Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Şirketlerde liderin sağlığında lider değişikliği yapılmalı. 15 yıl önce açıklamıştım, o doğrultuda 2013 yılı sonunda 65 yaşını dolduracağım ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılacağım. Danışman gibi davranacağım, olursa gördüğüm aksaklıkları dile getireceğim. Gözüm arkada kalmayacaktır, kardeşlerimin tamamı SANKO'yu benden daha iyi yönetecek donanımdalar. Kendimizi bu sürece hazırladık. Böyle olunca, ölümle lider değişikliğinde yaşanılan sorunlar ortadan kaldırılıyor. Kurumların başarısında sağlıklıyken yapılacak lider değişikliğinin etken olduğuna inanıyorum. Ayrıca, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılmakla beraber, Sani Konukoğlu Vakfı ve Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak kurumsal sosyal sorumluluk alnındaki çalışmalarda ve eğitimde var olacağım." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sani Konukoğlu Sanko Holding Türkiye Sanko Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title