Haberler

Sanko'da 33 Ressam Karma Sergi Açtı

Gaziantep'te 33 ressam, Sanko Sanat Galerisi'nde karma resim sergisi açtı.

Gaziantep'te 33 ressam, Sanko Sanat Galerisi'nde karma resim sergisi açtı.

Sanko Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergi, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nazıf Özak, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Aydn, sanatsal etkinliklerin toplum yaşamında önemine işaret ederek, medeniyetin bir göstergesi olduğunu söyledi. Aydın, "Ticaret ve sanayide muhteşem bir marka olan Gaziantep, sanat ve kültür alanında da markalaşmalıdır. Bu kentin sanatsal açıdan geliştiğine inanıyorum ama yeterli değil. Önemli olan geleceğe bakmak. Yaşantımızın tüm alanlarında sanatsal, kültürel faaliyetler hayatımıza daha fazla girmeli" dedi.

Başarı kadar başarısızlıkta da toplumda yaşayan herkesin payı bulunduğunu ifade eden Aydın, Sanko Ailesi'ne sanata verdikleri destekler için teşekkür ederek, "Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergiler konusunda muhteşem bir performans sergiliyorlar" sözlerine yer verdi.

Kaymakam Aydın, sergiye eserleriyle katılan 33 sanatçıyı yürekten alkışladığını belirterek, emeğe geçen herkese teşekkürlerini sundu. Açılış töreni sırasında, sanata verdiği desteklerden dolayı koleksiyoner Prof. Dr. Semih Mumbuç'a, Sanko Sanat Galerisi adına teşekkür plaketini, Kaymakam Mehmet Aydın takdim etti.

Sergide, sanatçılar Akten Köylüoğlu, Aslı Özen, Ayşegül Bakkaloğlu, Nurten Kale, Mustafa Bencan, Remziye Oğan, Mizyal Karabiber, Muhammet Aliyev, Özlem Tanyeri, Merve Ölçer, Atiye Güneri, Ramazan Şimşek, Zeynep Ece Nacaroğlu, Ceren Yıldırım Özbarutcu, Özlem Coşkun, İbrahim Yıldız, Tuncay Çiçek, Sakine Demir, Yakup Kuyucu, Ayten Dingil, Nuray Coşkun, Celal Alagöz, Nursel Kurban, Hatice Çayırlı, Aynur Akın, Sema Fadıloğlu, Şenel Benlier, Kerim Kılıç, Dimitar İliyev, Maxmilyen Milç, Gelengül Alkan, Kıvanç Gülhan ve Hüseyin Erdoğan'ın eserleri yer alıyor.

Sanko Park Alışveriş Merkezi 3. katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergi, 28 Haziran tarihinde kadar her gün 10: 00 ile 22: 00 saatleri arasında gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Aydın Şehitkamil Gaziantep Sanko Yerel Haberler

title