Haberler

Gezi Sanığı Polislerin Avukatı: Cop, Polisin 'Hizmet Aracı'

Güncelleme:

Antalya'da Gezi eylemlerinde Erdem Kara'ya orantısız güç uyguladıkları öne sürülen 6 polisin tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

Antalya'da Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinde Erdem Kara'ya orantısız güç uyguladıkları iddia edilen 6 polisin tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Polislerin avukatı Burcu Yıldırım, iddianamede copun bir silah olarak değerlendirildiğini, fakat ilgili kanunun uyarınca copun bir 'hizmet aracı' olduğunu savundu.

DİRENİNCE COPLANDI

Antalya'da 3 Haziran 2013 tarihinde, İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndan başlayan eylemlere destek vermek amacıyla AK Parti il binası önünde eylem yapıldı. Eylem sırasında bölgede bir apartmandan çekilen görüntülerde, TOMA'nın sıktığı basınçlı sudan korunmak için palmiye ağacı arkasında sığınan 25 yaşındaki Erdem Kara'ya, aralarında sivil giyimlilerin de olduğu bir grup polisin müdahalede bulunduğu görüldü. Bir polis memurunun arkadan yakaladığı Erdem Kara direnince coplandı. Darbelerin etkisiyle düşen Kara'yı yerde de tekmeleyen polisler, daha sonra gözaltına aldı.

2 AVUKAT SAVUNDU

Erdem Kara'ya orantısız güç uyguladıkları iddiasıyla 6 polisin yargılandığı davanın ikinci duruşması, 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Polisler hakkında 4.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada Erdem Kara'yı Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş ve ÇHD Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz savundu.

BERAAT İSTEDİ

Duruşmada hazır bulunan 6 polis, Kara'nın avukatlarının polislerin eylemlerinin 'işkence' kapsamında değerlendirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına itiraz ederek, suç işleme kastları olmadığını savundu. Sanıklardan Ahmet T. ve Muhammet D., olay günü istenmeyen şeyler yaşanmış, güç kullanmada aşırıya gidilmiş olabileceğini belirtti. Sanık avukatlarından Pınar Hakimoğlu ise yargılanan polislerin, Kara'ya Polis Vazife ve Salahiyeti Kanunu'nun kendilerine tanıdığı yetki çerçevesinde müdahale ettiğini iddia etti, beraatını istedi.

"COP HİZMET ARACI"

Polislerin diğer avukatı Burcu Yıldırım ise iddianamede copun bir silah olarak değerlendirildiğini, fakat ilgili kanunun uyarınca copun bir 'hizmet aracı' olduğunu söyledi. Avukat Yıldırım, kanun 16'ncı maddesi b bendinde, polisin direnen kişilere karşı kullandığı kelepçe, cop, basınçlı, boyalı su, göz yaşartıcı gazlar veya tozlar, fiziki engeller, polis köpekleri ve atları gibi hizmet araçlarının silah değil maddi güç olarak tanımlandığını aktardı.

3 BİN LİRA PARA CEZASI

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık polislerinin suçu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, kişi başı 3 bin 240 TL idari para cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi. Mahkeme aynı zamanda hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Kara'nın avukatı Gürgöz, dava dosyası bir bütün olarak incelendiğinde polislerin eylemlerinin 'işkence' ve 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burcu Yıldırım Erdem Kara Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

kırmızı fularlı kızmobilWeb@haberler.com:

gezi olaylarındaki kırmızı fularlı kız pekeke ye katılmış, anneside hdp den m.vekili adayı olmuş, bilmem anlatabildimmi...ne mutlu türk üm diyene.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title