Haberler

Sandıklı MYO'nun Yeni Eğitim Binası Hizmete Girdi

Güncelleme:

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulunun yeni eğitim binası, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu'nun yeni eğitim binası, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın en büyük ilçesi olan Sandıklı'nın sadece bir meslek yüksekokulu ile yetinemeyeceğini ifade etti. Buraya yüksekokul müjdesi verildiğini dile getiren Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah 4 yıllık yüksekokul, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilecek. Üniversitemizin bunca bölüme kavuşması, bu kadar öğrenci kapasitesine ulaşması ve birçok fakülte bina ve eklentilerinin yapılması birkaç senede gerçekleşti. Rektörümüz, milyonlarca lira para ve kaynak getirdi sağ olsun. En son ise Afyon'da çok dağınık halde bulunan ve en az 20-25 bin öğrencinin eğitim gördüğü binaların jeotermalle ısıtılması için 6 milyon lira kaynak buldu. İnşallah önümüzdeki ısınma döneminde biz de kendisine jeotermalle ısınmayı sağlayacağız."

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise hizmete giren yeni eğitim binasının kaba inşaatı temelinin 2008 yılında atıldığını belli bir süre beklemede kaldığını anlattı. Solak, hayırsever iş adamı Murat Cem Turan ve üniversite arasında imzalanan protokol çerçevesinde çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Sandıklı Meslek Yüksekokulu hakkında da bilgi veren Solak, kuruluş ve kadro süreci yeni tamamlanan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'ne gelecek dönemde ilk kez öğrenci alacaklarını, bununla da yüksekokuldaki program sayısının 7'ye çıkacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından yüksekokulun yeni hizmet binasının yapımında maddi destek sağlayan Sandıklılı iş adamı Turan ile inşaat sürecinde yoğun emek harcayan Olgun İnşaat Firması adına İhsan Olgun'a Rektör Solak tarafından plaketleri verildi.

Binanın yapımına nakdi katkı sağlayan kurum ve hayırseverlere de Kamu Denetçisi Zekeriya Aslan ve Afyonkarahisar Başsavcısı Adem Yazar teşekkür belgesi takdim etti.

Daha sonra yeni eğitim binasının açılışının yapılması ve binanın incelenmesinin ardından sona erdi.

Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet, tören bitiminde Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ü makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Sandıklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title