Haberler

Sandıklı'daki Asansörlere Denetim

Güncelleme:

Sandıklı Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokolle, asansörlerin ilk tescil ve yıllık kontrolleri yapılacak.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilciliği arasında imzalanan protokolle, binalardaki asansörlerin ilk tescil ve yıllık kontrolleri yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre, 18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği ve 5 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete'de Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre belediyeler, sınırları içerisinde her asansörün, yılda bir kez A tipi muayene kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılındığını belirtildi. Bu nedenle, yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolü Sandıklı Belediyesi ile imzalanan protokolle TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılmaya başlandı.

Yönetmelik gereği, asansörler kontrol edileceğini belirten yetkililer, yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansör/asansörlerin; oda tarafından yapının bağlı bulunduğu belediyeye bildirilerek yıllık kontrolü yaptırılıncaya kadar hizmet dışı bırakılması sağlanacağını dile getirdi. Yıllık kontrol sonucunda muayene raporunda, asansörün çalışmasında can ve mal güvenliği açısından bir tehlike söz konusu ise, asansörün çalışmasına can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar izin verilmeyeceği, buna rağmen asansörün çalıştırılması durumunda bina yönetimi sorumlu olacağı belirtildi. Eksik ve hataların giderilmesi için belediyenin verdiği 3 aylık sürenin sonunda eksik ve hataları giderilmeyen asansörler elektriği kesilmek suretiyle kullanıma kapatılacak.

Belediye Başkanı İsmail Elibol ile Makine Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Yıldırım Göbel arasında protokol imzalandı. Protokol sonrasında açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Elibol; "Ülkemizde sık yaşanan asansör kazalarında vatandaşlarımızın hayati tehlikeler yaşadığını görüyoruz. Bunun için çıkan yeni yönetmeliğe göre Belediyemizin ilçemizdeki asansörlerin yılda bir kez denetlenmesi gerekiyor. İlçemizdeki asansörlerin denetlenmesi için değişik şehirlerden bir çok firmadan teklifler aldık. Makine ve Mühendisler Odası'nın resmi bir kurum olmasından ve ilimizde olmasından dolayı tercih ettik. Kontrol işinin Makine ve Mühendisler Odası tarafından yapılması daha güvenli. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği her şeyin üstünde. Bu yüzden asansör kontrolleri Makine ve Mühendisler Odası tarafından devamlı yapılacak" dedi.

Makine Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Yıldırım Göbel ise can ve mal güvenliği açısından yaşamsal önem taşıyan bu çalışmalarda gösterdiği yakın ilgi ve işbirliği için Başkan Elibol'a teşekkür etti.

Kontrollerde Makine ve Mühendisler Odası tarafından daha önceden asansörü olan binalar için yıllık 125 TL, yeni yapılan binalar için ise 250 TL bakım ücreti alınacak. Sorunlu asansörlerin ikinci bakımdan ise ücret alınmayacak. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sandıklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title