Haberler

Sandıklı'da Okullara 203 Bin Liralık Ödeme Emri

Sandıklı ilçesinde, jeotermal ısınma giderlerini ödemedikleri gerekçesiyle 15 okula Sandıklı Jeotermal Anonim Şirketi (SANJET) tarafından toplam 203 bin TL'yi bulan ödeme emri gönderildi.

Sandıklı ilçesinde, jeotermal ısınma giderlerini ödemedikleri gerekçesiyle 15 okula Sandıklı Jeotermal Anonim Şirketi (SANJET) tarafından toplam 203 bin TL'yi bulan ödeme emri gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Sandıklı Belediyesi'ne ait SANJET tarafından, ilçede bulunan 15 ilkokul, ortaokul ve liseye yaklaşık 5 aydan beri 203 bin TL'lik ısınma giderlerini ödemedikleri gerekçesiyle ödeme emri gönderildi.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullara tek tek gönderildiği bildirilen ödeme emirlerinde okulların borçlarının bir hafta içerisinde ödenmesi istendi.

Sandıklı Belediyesi ve SANJET Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Elibol, SANJET'in okullara ödeme emri gönderdiğini doğrulayarak şöyle konuştu: "Yasal olarak yapmak zorundaydık. Yapmazsak bize görev zararı olarak yansırdı. Bu okulların sıcak suyunu keseceğiz anlamına gelmez. Okulların Özel İdare'den ısınma ödenekleri var, ancak gecikmeli geldiği için onlar da geç ödüyor. Bizim de Özel İdare'den alacağımız oluyor, Özel İdare'nin banka hesabında bulunan varlıkların bizim hesabımıza aktarılması yoluyla ödeme yapılabilir. Ben hiçbir zaman sıcak su ve SANJET üzerinden, özellikle de çocuklar üzerinden siyaset yapmadım, yapılmasına da karşıyım."

DURUM KONTROL ALTINDA

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, Sandıklı'daki okulların ısınma giderleri başta olmak üzere elektrik ve su gibi temel ihtiyaçların karşılanması amacı ile gerekli ödeneklerin her zaman çıkarıldığını, ödenmeme gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Ödemelerde bazen gecikmelerin yaşandığını dile getiren Yalçın, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Sandıklı için hafta içerisinde yaptığımız görüşmelerde ilk etapta 25 bin TL'lik bir ödenek çıkarıldı. Bakanlığımızla görüşerek en kısa sürede yeni ödeneklerde çıkaracağız. Zaten Bakanlığın ısınma gibi temel ihtiyaçlar konusunda ödeme çıkartmasında da herhangi bir sorun yaşanmıyor. Sıkıntı, sorun yok, durum kontrol altında." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sandıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title