Haberler

Sandıklı'da Bıçak Bileyicilerinin Bayram Mesaisi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar bayram hazırlıklarına başladı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar bayram hazırlıklarına başladı.

İlçede kurulan kurban satış yerlerinde hareketli günler yaşanırken, çarşıda ise vatandaşlar bıçak biletmek için bileyicilerin yolunu tuttu. Kurban kesecek vatandaşların akın ettiği bıçak bileyicileri bayram öncesinde mesai yaparak gelen taleplere yetişmeye çalışıyor.

İlçede 20 yıldır bıçakçılık yapan 54 yaşındaki İsmail Bulut, son zamanlarda bıçaklara rağbet kalmayınca bu işi sadece seyyar olarak Kurban Bayramı öncesi yaptığını belirtti.

Kurban kesecek vatandaşların hayvana eziyet etmemesi için bıçağın keskin olması gerektiğini ifade eden Bulut, "Bıçaklara ilgi Kurban Bayramlarında daha da artıyor. 20 yıldır bu işi yapıyorum ancak son zamanlarda bıçakçılık mesleği fazla ilgi görmüyor. Ben de bu işi sadece Kurban Bayramlarında seyyar olarak gerçekleştiriyorum. Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar genelde bıçak satın almıyor ve bıçak, satır gibi ürünlerini bileyletmeyi tercih ediyorlar. Tanesini 2,5 liradan bileyliyoruz. Allah bereket versin." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı İsmail Bulut Sandıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title