Haberler

Sandık Başında Gözaltı

Antalya'da hakkında yakalama kararı bulunan ve oy kullanmaya gelen 216 kişi sandık başında gözaltına alındı.

Antalya'da hakkında yakalama kararı bulunan ve oy kullanmaya gelen 216 kişi sandık başında gözaltına alındı. Aynı yöntemle Burdur'da 7, Isparta'da 25 ve Afyonkarahisar'da da 15 kişi yakalandı.

Antalya'da 1 milyon 387 bin 511 seçmen, 14 milletvekilini seçmek için 5 bin 210 sandıkta oy kullandı. Bugün sandık başlarında 3 bin 253 polis görev yaptı. Polis seçmen kağıtları dağıtılan ve muhtarlıklardan oy kullanmak için bu kartları aldıklarını belirlediği kişilerin GBT (Genel Bilgi Toplama) kayıtlarında arananları belirleyerek yakalama çalışması yaptı. Polisler sandığa gelerek oy kullanması muhtemel aranan kişileri tek tek gözaltına aldı. Saat 17. 00'ye kadar gözaltına alınan 216 adliyede doktor kontrolünden geçirildikten sonra mahkemeye çıkartıldı.

Aralarında kadınların da bulunduğu kişilerden kimisi ifade verip serbest kaldı, kimisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Isparta'DA 25 KİŞİ GÖZALTINDA

Isparta'da 400 polis, suç kaydı bulunan kişileri de yakalamak için çalışma yaptı. Oy kullanmaya gelen ve emniyet tarafından suç kaydı bulunan 25 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Burdur Emniyet Müdürlüğü de oy kullanma noktalarında çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik çalışma yaptı. Seçim noktalarında 500 polisin görev yaptığı Burdur'da, mal beyanında bulunmamak, yaralama ve karşılıksız çek suçlarından aranan 7 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

AfyonKARAHİSAR'DA 15 KİŞİ YAKALANDI

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, seçim bölgelerinde 700 polis görevlendirdi. Emniyet Müdürlüğü, takviye olarak 7 Haziran'da Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 160 polis memurunu da seçim bölgelerinde görevlendirdi. Yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title