Haberler

Yılmaz Kılıç, Edremit'te Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Güncelleme:

İki dönem Çiçekli Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz Kılıç, Van Edremit'te belediye başkan aday adayı oldu.

Edremit'in bölgenin göz bebeği olması için çok iyi bir belediyeciliğin şart olduğunu anlatan Yılmaz Kılıç, "Hükümetler yol yapar, okul yapar, hastane yapar veya buna benzer çalışmalar yapar. Ancak eğer bir belediye iyi çalışmazsa o şehirdeki gelişmeler göze çarpmaz. Belediyecilik çok önemli bir olaydır. Partim uygun gördüğü ve aday yaptığı takdirde ben her açıdan Edremit'i belediyecilik anlamında çok iyi yerlere getireceğime inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bölge: Bişar Ulutaş

Yerel seçimlerin yaklaşmasına az bir süre kala aday adayları da belirmeye başladı. Edremit için adı sık sık geçen Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, gazetemiz aracılığıyla aday adayı olduğunu duyurdu. Kılıç, on yıllık belediye başkanlığı döneminde önemli oranda tecrübe kazandığını ifade etti.

"YENİ BÜYÜKŞEHİR YASASI BİR AVANTAJDIR"

Büyükşehir yasasının Van için çok olumlu katkılar sunacağını ve şehrin ve ilçelerin birçok konuda avantajlar elde edeceğini söyleyen Yılmaz Kılıç, "Bildiğiniz gibi son büyükşehir yasası ile birlikte Van da büyükşehir oldu. Böyle olunca belde belediyemiz de Edremit İlçesi'ne bağlandı ve kapanıyor. Aslında 'kapanıyor' dememek lazım, 'birleşiyor' ifadesi daha doğru. Şunu da söyleyeyim resmiyetin dışında da Van'ın her açıdan büyüdüğüne şahit oluyoruz. Ben belediye başkanlığı yaptığım 10 yıllık süre zarfında birçok şehri gezdim ve özellikle büyükşehir olan yerlerdeki belediyeciliğin her açıdan geliştiğine şahit oldum. 'Büyükşehir' uygulamasıyla birlikte Van'ın her açıdan gelişeceğine inanıyorum. Çünkü bir ilde Hükümet okul yapar, hastane yapar, yol yapar, ancak belediye iyi değilse şehrin gelişmesi de zordur. Büyükşehir yasasının Van'a çok olumlu katkısı olacağına inanıyorum. Örneğin Edremit'te kişi başına gelecek olan gelir iki bölüm halinde gelecek. Şöyle bir değerlendirme yapayım: Hükümet Edremit için Edremit'teki belediyeye belli oranda bir para gönderecek, bir kısım parayı ise Büyükşehir olan Van'a gönderecek. Bu para da Van Büyükşehir tarafından Edremit için harcanacak. Büyükşehir Edremit'ten de sorumlu olacak. Bu bir şanstır. Halkımızın bu şansı çok iyi kullanması gerekiyor" dedi.

"EDREMİT BÖLGENİN GÖZBEBEĞİ OLABİLİR"

Edremit'in yeni yasa ile birlikte nüfusunun 95 bine ulaşacağını anlatan Kılıç, "Bildiğiniz gibi 10-12 yıl önce Edremit ilçemizin 4-5 bin gibi bir nüfusu vardı. Hükümetimiz Erdemkent denen bölgede toplu konutlar inşa ettikten sonra Edremit'in nüfusu 12 bini geçti. Deprem sonrası ise yaklaşık 8 bin konut yapıldı. Bu konutların yaklaşık 5 bini doldu. Birkaç ay içinde tüm konutlar dolar diye düşünüyoruz. Yine büyükşehir yasası ile birlikte Çiçekli Beldesi, yine birçok köy, Van'ın belli mahalleleri, Kurubaş ve belli köyler tamamen Edremit'e bağlandı. Tahminime göre Edremit'in nüfusu 95 bini bulacak. Bu da gösteriyor ki seçimlere 95 bin kişiyle yerel seçimlere girilecek. Edremit bu bölgenin en önemli ilçelerinden biridir. Çok daha fazla gelişmesi için iyi bir belediyecilik gerekiyor. Bölgenin gözbebeği olması için Edremit'te çok daha iyi çalışmalar yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Seçimlerde sandıkların bir türlü korunamadığını anlatan Kılıç, "Seçimlerde bazen gezmek, insanları ikna etmek yetmiyor. Ben bizzat birçok olaya şahit oldum. Bakın seçim öncesi aylarca gezip insanları ikna etmeye çalışıyoruz. Ancak sandık istendiği gibi korunmayınca, uyanık olunmayınca kaybedebiliyorsunuz. Sandıklarda muhalif partilerin yandaşları hakkaniyet dışı tutumlarda bulunabiliyorlar. Örneğin ben 2009 seçimleri öncesi parti müşahitlerini tek tek topladım. Ne gibi senaryolar döndüğünü, karşı seçmenlerin veya rakiplerin ne gibi hilelere başvuracağını anlattım. Siyasi tecrübelerimi onlara aktarmaya çalıştım. Yine neler yapılması gerektiğini toplantılar aracılığıyla söyledim. Sandıklar iyi korunduğu için kazandık" dedi.

"SANDIK BAŞKANINA ÇAY İÇİRİP VATANDAŞIN OYUNU KULLANDILAR"

Kılıç, Seçim Kurulları tarafından belirlenecek olan sandık başkanlarının tarafsız olması gerektiğini belirterek, "Seçimlerde sandık başkanları da çok önemli. Onların tarafsızlığı da adil bir seçim olması için büyük önem taşıyor. Önceki seçimlerde dikkat ettim muhalif sendikaya üye birçok ismi sandık başkanı yapmışlardı. Bazı sandık başkanlarının Ak Parti karşıtı çalıştığını gördük. Örneğin Köşk Köyü'nde seçim zamanı yaşadığım olayı anlatayım. Seçim günü bana bir telefon geldi ve Köşk Köyü'nde seçimlerin sıkıntılı devam ettiği ihbarını aldım. Hemen köye gittim, adeta bir afet gördüm. Baktım sandık başkanı ve jandarmadan askerleri almış çay içiriyorlar. Sandığın olduğu yere gittiğimde ise gördüm ki vatandaşın kimliğini ve oy pusulalarını almışlar ve vatandaşın yerine oy kullanıyorlar. Duruma müdahale ettim ve yaklaşık bir saat orada bekledim ve herkesin hür bir şekilde oy kullanması için çabaladım. 160 seçmeni olan bu köyde sadece bir saat kalmama rağmen 38 oy Ak Parti'ye çıkardım. O yüzden sandık başkanlarının önemini bir kez daha hatırlatalım. Bu başkanlar kesinlikle tarafsız olmalı. Eğer suç işliyorlarsa, cezaları da verilmeli" dedi.

Ak Parti İl Teşkilatı'nın müşahitler konusunda hassas ve dikkatli davranması gerektiğini de söyleyen Kılıç, "Gönüllülük esası dikkate alınmalı. Gerçek partililer müşahit olarak yazılmalı. İstemeyen kişinin ismi müşahit listesine yazılmamalı" diye konuştu.

"EDREMİT BELEDİYESİ İÇİN ADAY ADAYIYIM"

Son zamanlarda isminin Edremit Belediyesi için geçtiğini sorduğumuz Başkan Kılıç, bu duyumların doğru olduğunu ifade etti. Kılıç, "Bildiğiniz gibi ben iki dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Her konuda tecrübe kazandığıma inanıyorum. Son yasa ile birlikte belediyemiz kapanıyor. Edremit Belediyesi için de aday adayları ortaya çıkacak. Ben de böyle bir görevin bana verilmesini elbette isterim. O yüzden Edremit Belediyesi için aday adayı olduğumu sizler aracılığıyla kamuoyuna duyuruyorum" dedi.

Edremit için oy potansiyelinin olduğunu anlatan Kılıç, "Ben belediye başkanlığı yaptığım süre zarfında hiçbir zaman için Edremit ile irtibatımı kesmedim. Edremit'te halkla, esnaflarla sürekli bir araya geldik. TOKİ'de oturan vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendik. Edremit'te bize görev tevdi edildiği takdirde Ak Parti'nin kazanacağını taahhüt ediyorum. Allah'ın izniyle her kesimden oy alabilecek bir yapıya sahip olduğumu birçok kişi biliyor" diye konuştu.

Bazı siyasetçilerin oy almasında herhangi bir aşiret bağı veya yakınlık, ikna gibi özelliklerden ziyade halkın teveccühünü kazanmayı başarabilme yeteneğinin olduğunu anlatan Kılıç, "Birinin oy almasında sadece aşiret veya yakınlık avantajını kullanması tek sebep olarak gösterilmemeli. Bugün Başbakan Erdoğan herhangi bir aşiret sahibi değil. Birilerinin akrabası olduğu için oy almıyor. Erdoğan Rize'nin bir köyünde dünyaya gelmiş, aşama aşama Başbakanlık koltuğuna kadar çıkmış bir siyasetçidir. Benim oy alabilme potansiyelim, sadece Çiçekli'deki akraba veya aşiret mensuplarım olarak değerlendirilmemeli. Allah'ın izniyle kazandığımız takdirde Edremit'teki tüm vatandaşların başkanı olacağız ve hizmeti her bölgeye aktaracağız. Hayırlısı ne ise o olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci / Güncel

Alaaddin Yılmaz Yılmaz Kılıç Çiçekli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title