Haberler

Sancıları Tutan Hamile Kadın 5 Saatlik Çalışma Sonucu Hastaneye Ulaştırıldı

Van’ın Çatak ilçesi Harapsor Yalası’nda, 3 aylık gebeliği olan H.İ.’nin sancıları tutması sonucu 5 saatlik çalışma sonucu hastaneye ulaştırıldı.

Van'ın Çatak ilçesi Harapsor Yalası'nda, 3 aylık gebeliği olan H.İ.'nin sancıları tutması sonucu 5 saatlik çalışma sonucu hastaneye ulaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Sürmeli köyüne bağlı Harapsor Yalası'nda meydana geldi. 3 aylık gebeliği olan H.İ. (37) isimli kadın, sabah saatlerinde sancıları tuttu. Bunun üzerine yakınları hastaneye yetiştirilmesi için 112'den yardım istendi. Harekete geçen 112 Acil Komuta Merkezi ekipleri, olay yerinde ambulans sevk etti. Yaylada yol almamasından dolayı Van merkezden bölgeye olası bir duruma karşı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi de (UMKE) sevk edildi. Bir taraftan ambulansa yaylaya doğru ilerlerken, diğer taraftan da yayla sakinleri hamile kadını ambulansın bulunduğu bölgeye getirmek için yola çıktılar. Yaklaşık 4 saatlik yolculuktan sora hasta ambulansa yetiştirildi. Hastayı alan ambulans 5 saatin ardından Çatak Devlet Hastanesi'ne götürdü. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çatak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title