Haberler

Sancar; "Dünyanın En Güzel İnciri Aydın'da"

Nobel ödüll Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, AB tescili Aydın Ticaret Odası'na ait olan "Aydın İnciri" hakkında "Dünyanın en güzel inciri" dedi.

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, eşi Gwen Sancar ile İstanbul Üsküdar'daki Bilfen İlköğretim Okulu'nun konuğu oldu. Prof. Dr. Sancar Bilfenli bir öğrenci tarafından yöneltilen Türkiye'de en çok neyi özlediniz sorusunu bu kez "ABD'deyken en çok Ankara simidini özledim. İstanbul simidi de güzel ama en çok Ankara simidini özledim. Bir açıklamamda en güzel incir İzmir'de demiştim. Aydın Ticaret Odası bana mektup yazdı. AB'den patentli diye. Başım belaya girdi. Dünyanın en güzel inciri Aydın'da" diye yanıtladı.

AB TESCİLLİ AYDIN İNCİRİ'Nİ PROF. DR. SANCAR'A İTHAF ETMİŞTİ

Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Aralık/2015 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sırasında "En çok Ankara simidi ve İzmir incirini özledim" sözleri üzerine başlayan süreçte Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken kendisi ile e-posta yolu ile görüşmüş, "Aydın İnciri" bilimsel tescilinin bilinilirliğini arttırmak hem de Türk bilim tarihinin en önemli insanlarından biri olan Prof. Dr. Sancar'a "Aydın İnciri"nin 17 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşen Avrupa Birliği tescilini kendisine ithaf etmek istediğini basın yolu ile kamuoyuna açıklamıştı.

Başkan Ülken'in bu talebini reddetmeyen Prof. Dr. Aziz Sancar, geçtiğimiz hafta İzmir'de AYTO Başkanı Hakan Ülken ile bir araya geldi. İzmir'de düzenlenen bir programda AYTO Başkanı Hakan Ülken, Prof. Dr. Aziz Sancar'a, Aydın İnciri'ni ikram ederek dünyaca ünlü bilim adamına "Aydın İnciri" AB Coğrafi İşaret Tescilini ithaf etmişti.

BİR PROF. DR. AZİZ SANCAR KOLAY OLUNMUYOR

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın mütevazi ve alçak gönüllü kişiliğiyle Türk halkının gönlünde taht kurduğunu ve Türk halkının kendisini çok sevdiğini ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Anıtkabir'e götürerek törenle Atatürk'e hediye etti. Bu ödüle Ulu Önder Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet'in kazanımları ile sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aziz Sancar'ın alçak gönüllüğüne ve mütevaziliğine hayran olmamak elde değil. Bizde Aydın Ticaret Odası olarak dünyaca ünlü bilim insanımızın başarısı karşısındaki şükranlarımızı Aydın Ticaret Odası olarak AB Coğrafi İşaret Tescilini kendisine ithaf ederek göstermiştik. Sayın Prof. Dr. Sancar, yine tevazu göstererek bulunduğu bir ortamda 'Bir açıklamamda en güzel incir İzmir'de demiştim. Aydın Ticaret Odası bana mektup yazdı. AB'den patentli diye. Başım belaya girdi. Dünyanın en güzel inciri Aydın'da.' diyerek bizi andılar, latife yaparak bizi onurlandırdılar. Kendisine tekrar teşekkür ediyoruz. Prof. Dr. Sancar, insani değerler, mütevazilik, sorgulama kültürü kısacası 'adam gibi adam' olmak gerektiğini 'Prof. Dr. Aziz Sancar' olmanın kolay olmadığını tekrar bize gösterdi" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği İzmir Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title