Haberler

Sancaktepe Kitap Fuarı Başlıyor

Güncelleme:

Sancaktepe Belediyesi, bu yıl da kitapseverleri, birçok yazar ve şairi ağırlayacağı Sancaktepe Kitap Fuarını başlatıyor.

Sancaktepe Belediyesi, bu yıl da kitapseverleri, birçok yazar ve şairi ağırlayacağı Sancaktepe Kitap Fuarı'nı başlatıyor.

Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen 3. Sancaktepe Kitap Fuarı'nda bu yıl birçok yazar ve şair, söyleşi, şiir dinletisi ve imza günleri ile okurlarıyla bir araya gelecek. Sancaktepe Kitap Fuarı, 19 Eylül Cuma günü ziyaretçilerine kapılarını açacak. 28 Eylül Pazar günü sona erecek olan kitap fuarını, kitapseverler 10 gün boyunca 10: 00 -20: 00 saatleri arasında ziyaret etme fırsatı bulabilecek.

Kitapları sevdirmek, kitap okuma bilincini yerleştirmek, kitapseverleri yazar, şair ve yayınevleri ile buluşturmak amacıyla düzenlenen kitap fuarında, ziyaretçiler, okul kitapları, test kitapları, çocuk kitapları, edebiyat, bilim, sanat ve fikir kitapları olmak üzere her yaşa ve her eğitim düzeyine hitap eden kitap ve yayına ulaşma fırsatı bulabilecek.

"GELECEK BİLGİYLE HAZIRLANIR"

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, kitap fuarlarının bilgi paylaşımı için etkin yollardan biri olduğunu belirterek, "Zengin kültür dünyamızı tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz. Gençlerimize çok önem veriyoruz, çünkü geleceğimizin onlar olduğu bilincindeyiz. Onların geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlanabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bilgi evleri kuruyor, kütüphaneler açıyoruz. Çünkü gelecek bilgiyle hazırlanır. Kitap fuarları da, bilgi paylaşımı için en etkin yoldur. İşte bu yüzden Sancaktepe'de kitap fuarımızın üçüncüsünü açıyoruz" dedi.

ÜNLÜ YAZAR VE ŞAİRLER SANCAKTEPE KİTAP FUARINDA

Yaklaşık 70 yazarın katılacağı kitap fuarında, gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak 20 Eylül Cumartesi günü saat 13: 00-17: 00 arasında, dünyanın en zeki insanı olarak nitelendirilen Erdal Demirkıran ise 21-27 Eylül saat 13: 00-17.00 arasında imza ve söyleşi programlarıyla, okurlarıyla bir araya gelecek.

"Yağmur", "Siyah Gözlerine Beni de Götür", "Rüveyda" adlı şiirlerin yazarı Şair Prof. Dr. Nurullah Genç de tüm şiirlerini bir araya getirdiği "Mahrem ve Münzevi" adlı kitabı ile 21 Eylül Pazar günü saat 15: 00-17: 00 arasında kitap fuarında olacak.

"Kayı" kitapları ile Osmanlı tarihine ışık tutan Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de 23 Eylül Salı günü saat 14: 00-16: 00 arasında, yine Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı, Cumhuriyet Efsaneleri, Osmanlı'nın Kayıp Atlası gibi birçok esere imza atan Tarihçi Mustafa Armağan 25 Eylül Perşembe günü saat 15: 00-17: 00 arasında okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzalayacak. Çocuk kitapları yazarı Sevim Ak da 25 Eylül Perşembe günü saat 13: 00-17: 00 arasında fuarda olacak. Yeni çıkacak kitabı, Yaralı'nın imza gününde Şair-Yazar Kahraman Tazeoğlu, 27 Eylül Cumartesi günü saat 14: 00-17: 00 arasında sevenleriyle buluşacak. 28 Eylül Pazar günü saat 13: 00'de gazeteci yazar Sevda Türküsev fuarda, 'Türkiye'de Kadının Yeri ve Kadına Yönelik Şiddet' konulu söyleşi gerçekleştirecek.

Özellikle, okul çağındaki öğrencileri kitapla buluşturmak amacıyla Sancaktepe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen çalışma ile okuldaki öğrencilerin belediye tarafından sağlanan toplu taşıma araçları ile fuarı ziyareti sağlanacak. Aynı zamanda vatandaşlar, yayınevlerinin indirimlerinden de yararlanabilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sancaktepe Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title