Haberler

Sancaktepe'deki Terör Saldırısına Ağırlaştırılmış Müebbet

Sancaktepe'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 6'sı asker 9 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin soruşturma tamamlandı.

Sancaktepe'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 6'sı asker 9 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin soruşturma tamamlandı. 3'ü tutuklu 6 şüphelinin bulunduğu olayda 5 kişi için ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 225'er yıldan 624'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianameden,

"Eylemin askeri personele yönelik bombalı bir saldırı olduğu anlaşıldı"

"Amacı ülkenin birliğini bozarak, devlet egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet iradesinden ayırmak olan PKK terör örgütünün üyesi olan şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek örgütün amacına ulaşmak doğrultusunda eylemi işlediği anlaşılmıştır"

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Sancaktepe'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 6'sı asker 9 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin soruşturma tamamlandı. 3'ü tutuklu 6 şüphelinin bulunduğu olayda 5 kişi için ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 225'er yıldan 624'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ASKERİ PERSONEL KIŞLADAN ÇIKTIKTAN SONRA...

Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, biri 15 yaşında çocuk 45 müşteki, 3'ü tutuklu 6 kişi de şüpheli olarak yer aldı. Olaya ilişkin hazırlanan 17 sayfalık iddianamede, 12 Mayıs 2016 tarihinde İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası'nda görevli askeri personelin sivil servis aracıyla kışladan çıktıktan sonra seyir halindeyken Samandıra Kışlası civarında bir patlama olduğu, meydana gelen patlamada servis aracı ile etraftaki ev ve iş yerlerinde hasar meydana geldiği belirtildi.

"ASKERİ PERSONELE YÖNELİK BOMBALI SALDIRI"

Yapılan araştırmalarda bombalı aracın plakasının Mahsun Bulucu'ya ait olduğunun belirlendiği, hakkında takipsizlik kararı verilen Bulucu'dan alınan bilgiler doğrultusunda diğer şüphelilerin de yakalandığı belirtilen iddianamede, "Eylemin askeri personele yönelik bombalı bir saldırı olduğu anlaşıldı" denildi.

TNT, LPG TÜPÜ, ÇİVİLER VE ÇELİK DÜBELLER...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'nce ele geçirilen bulgular üzerinde yapılan inceleme sonucunda hazırlanan rapora yer verilen iddianamede, olayda TNT'nin ana patlayıcı madde, LPG tüplerinin parça etkisi ve yangın çıkarmak amacıyla, çiviler ve çelik dübellerin ise parça etkisi oluşturması için kullanıldığı, bombayı kamufle etmek için ise otomobilin dış kap olarak kullanıldığı belirtildi.

FİRARİ ŞÜPHELİDE CANLI BOMBA EYLEMİNDE KULLANILACAK KİMLİK...

Olayda bazı müştekilerin yaşamı tehlikeye girecek şekilde yaralandığı ifade edilen iddianamede, "Şüphelilerden Osman Gülen'in polis kayıtlarında canlı bomba eyleminde kullanılabilecek nüfus cüzdanı taşıdığı şeklinde hakkında istihbari bilgiler bulunduğu, tüm araştırmalara rağmen bulunamaması sebebiyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır" denildi.

ÖRGÜTÜN TELSİZ KONUŞMALARI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan tespitte, örgüt mensuplarının olaydan 5 gün sonraki telsiz konuşmalarında Sancaktepe'de meydana gelen olaydan bahsederek, örgüt tarafından gerçekleştirildiği yönünde konuşmalar yaptıkları belirtilen iddianamede, aynı gün PKK/KCK terör örgütü güdümünde yayın yapan ANFNEWS isimli internet sitesinde yapılan açıklamada da bombalı eylemin üstlenildiğinin tespit edildiği bilgisi verildi.

"AMACI ÜLKENİN BİRLİĞİNİ BOZARAK..."

İddianamede ise şu ifadelere yer verildi, "Amacı ülkenin birliğini bozarak, devlet egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet iradesinden ayırmak olan PKK terör örgütünün üyesi olan şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek örgütün amacına ulaşmak doğrultusunda eylemi işlediği anlaşılmıştır. Eylemin trafiğin yoğun olduğu saatlerde Sancaktepe'de cadde üzerinde tesiri yüksek bombayla askeri servis aracına karşı işlendiğinden servis aracında bulunanlar yanında etraftaki insan ve eşyalarında zarar göreceğinin muhakkak olması karşısında doğrudan kasıtla eylemlerini gerçekleştirdikleri ve şüphelilerin suçu birlikte işledikleri anlaşılmaktadır" denildi. Şüphelilerden Osman Gülen ve İrfan Kılıç'ın bombalı aracı hazırlayıp olay yerine önce keşif sonrasında da eylem için getirip patlamasını sağladıkları belirtilen iddianamede, diğer şüphelilerin de Gülen ve Kılıç'a yardım ederek birlikte hareket ederek suçu işledikleri kaydedildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 624'ER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şüpheliler Osman Gülen, İrfan kılıç, Şaban Uslu, Mehmet Akif Uslu ve Umut Uslu'nun "Devletin Birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Tasarlayarak bombalama suretiyle kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs", "Tasarlayarak bombalama suretiyle öldürmeye teşebbüs", Tasarlayarak bombalama suretiyle çocuğa karşı öldürmeye teşebbüs", "Askerin hizmetine verilmiş kara ulaşım aracına zarar vermek", "Bombalama suretiyle mala zarar verme" ve "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması, el değiştirmesi" suçlarından cezalandırılması istemiyle ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 225'er yıldan 624'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüphelilerden Abdülbaki Uslu hakkında ise "Silahlı terör örgütüne yardım etme" suçunu işlediği gerekçesiyle, 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından başlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkı Tunaboylu Sancaktepe Samandıra PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title