Haberler

Sancaktepe'de 10 Yaşındaki Çocuğun Bonzai İçmesi Vatandaşları Panikletti

Güncelleme:

İstanbul Sancaktepe'de bölge sakinlerinin deyimiyle adeta 'Bonzai salgını' yaşanıyor. İlçede, 10 yaşındaki çocuğun bonzai içerken yakalanması durumun boyutunu gözler önüne seriyor.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesi sakinleri özellikle son 6-7 yıldır uyuşturucu satıcılarıyla mücadele ediyor. Bir türlü önüne geçilemeyen tehlike nedeniyle endişelenen semt sakinleri, uyuşturucu satıcılarını mahalleden uzaklaştırmak ve mahalledeki uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için TBMM'ye kadar gitti. Semt sakinlerinin kanayan yarası haline gelen uyuşturucuyu 2014 yılında da eski MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak mecliste soru önergesi olarak gündeme getirdi. Fakat aradan geçen 3 yıla rağmen değişen bir şey olmadı. Semt sakinleri son olarak geçen hafta 9 mahalle muhtarının da katılımıyla seslerini duyurmak için ilçe merkezinde yürüyüş yaptı.

HASTALIK GİBİ YAYILIYOR

Son 1 yıl içerisinde kendi mahallerinde uyuşturucudan 3 kişinin öldüğünü söyleyen Sarıgazi Mahallesi muhtarı Göker Göktaş çok dertli: "19 mahallenin genelinde uyuşturucu kullanımı var. Kullananların yanı sıra bizim mahallede satanlar da bulunuyor. Son yıllarda bu kullanım salgın bir hastalık gibi de her geçen gün artıyor. Kullanım yaşı ilkokula kadar inmiş durumda. Yetkili yerlere gerekli şikayetleri ve bilgilendirmeyi yaptık. Fakat emniyet de sağ olsun satıcıları yakaladığında direkt 'Şu muhtarın şikayeti üzerine geldik' diyerek bizleri de bu satıcıların hedefi haline getirmiş durumda. Ama ne olursa olsun, kendi imkânlarımız yettiği sürece biz gençlerimizi bu illetten kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Bu durumun önüne geçilmezse genç nesil bir hiç uğruna ölüp gidecek"

FİYATI 2-3 LİRA

"Çocuklarımız sessizce ölüyor" diye yakınan ilçedeki Veysel Karani Mahallesi'nin muhtarı Ali Çolak ise, uyuşturucuya karşı aylardır seferberlik içinde olduklarını söyledi. Bölge halkından topladıkları imzaları TBMM'ye götürdüklerini anlatan Çolak, "Fakat bir sonuç alamadık. Benim mahallemde 10 yaşındaki çocuk uyuşturucu madde kullanırken yakalandı. Bu çocuk gibi onlarca gencimiz de kullanmaya devam ediyor. Uyuşturucu mahallemizi sarmış durumda. 10-15 kişi bağımlılıktan bizlerin desteğiyle kurtuldu. Fakat yeterli değil. Kişilerden ziyade ilçemizin kurtulması lazım. Bulunduğumuz mahallede okul diplerinde bile satılıyor ve fiyatı da çok uygun olduğundan herkes rahatlıkla alabiliyor. Kullananlar 2-3 TL'ye bu maddelere ulaşabildiklerini söylüyorlar ve ulaşmaları da 1 dakikalarını almıyor. Bu uyuşturucu buralara nasıl bu kadar kolay giriyor?" dedi.

'ÇOĞU YOKSUL'

Madde kullananların çevredeki metruk binaları ve ormanlık alanı kullandığını söyleyen Çolak, bazı boş binaları belediyenin desteğiyle yıktırdıklarını söyledi. Uyuşturucu kullanan gençlerin çoğunun yoksul ailelere mensup olduğuna dikkat çeken Çolak, "Bu gençlerin hayata kazandırılması lazım. Çocukların sosyal alanları olmadığından, yeni arayışlar içine giriyorlar" değerlendirmesini yaptı.


AİLEDE 3 BAĞIMLI

Yıllardır Sancaktepe'de oturduğunu söyleyen Pamuk Şahin ise ailesinde 3 uyuşturucu bağımlısının olduğunu söyledi. Tüm uğraşlarına rağmen uyuşturucuyu bırakmadıklarını belirten Şahin, mahallerinde uyuşturucunun peynir ekmek gibi satıldığını belirterek, "Damadım ve ağabeyimin iki oğlu uyuşturucu kullanıyor. Ve bu insanlar uyuşturucu çok rahat bir şekilde buluyor. Bu mahallede özellikle yazın akşam saatlerinde her köşede bir uyuşturucu satıcısı ile karşılaşmanız mümkün. Ben balkonuma çıktığımda açık bir şekilde yapılan bu uyuşturucu alışverişini görebiliyorum. Bunun önüne geçilmezse gençlerimiz göz göre göre ölecek. Sırf bu uyuşturucu yüzünden onlarca insanın da yuvası yıkıldı. Damadım kullanıyor diye gidip kızımı evime getirdim. Adamın bırakmaya niyeti yok. İki de küçük çocuğu var. Bu durumda kızım o evde kalması ne kadar doğru? Bu duruma devlettin kalıcı bir çözüm bulması gerekiyor. Normal bir hastalık olsa hastaneye götür tedavi ettirirsiniz fakat bunun kolay kolay tedavisi yok sonu da ölüm. Bu durum bizim için kanaya n bir yara haline geldi. Yetkililer bize yardım etsin" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sancaktepe Ali Çolak Sarıgazi İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title