Haberler

Sanayinin Kalbine" Yüksek Gerilim

Sanayinin lokomotifi olan Bursa ve Kocaeli, yeni bir yüksek gerilim hattıyla birbirine bağlanacak.

GÖKSEL YILDIRIM - Sanayinin lokomotifi olan Bursa ve Kocaeli, yeni bir yüksek gerilim hattıyla birbirine bağlanacak.

Gelis¸mis¸ ve gelis¸mekte olan u¨lkelerin ekonomik ve sosyal gelis¸melerinde elektrik enerjisi bu¨yu¨k o¨nem taşıyor. Teknolojinin hızla gelis¸mesi ile artan elektrik enerjisi ihtiyacı daha bu¨yu¨k gu¨c¸leri, tas¸ınacak gu¨cu¨n fazlalıgˆı ise daha bu¨yu¨k gerilimleri gerektiriyor.

Tu¨rkiye'nin elektrik enerjisi politikaları da ekonomik ve sosyal kalkınmanın gerektirdigˆi ve yu¨ksek oranlarda artmakta olan ulusal elektrik ihtiyacının kesintisiz, kaliteli ve gu¨venilir olarak kars¸ılanmasına dayanıyor. Bu çerçevede iletim sistemleri açısından bo¨lgesel gelis¸im hedeflerinin, yu¨k tahminlerinin, arz kaynak noktalarının o¨nceden optimum olarak belirlenmesi gerekiyor.

Bu kapsamda, Türkiye Elektrik İletim AŞ, 35 milyon 750 bin lira yatırımla 380 kilovolt Gemlik-I·zmit 380 Enerji I·letim Hattı Projesi'ni hayata geçirecek.

Proje kapsamında, Bursa'nın Orhangazi ilc¸esi sınırları ic¸erisinde kurulması planlanan Gemlik trafo merkezi ile Kocaeli'nin I·zmit ilc¸esi sınırlarında bulunan trafo merkezi arasında enerji iletim hattı kurulacak.

Hattın, Bursa'nın Orhangazi ve I·znik ilc¸eleri ve Kocaeli'nin Karamu¨rsel, Go¨lcu¨k, Bas¸iskele, Kartepe ve I·zmit ilc¸elerinden geçmesi planlanıyor. Elektrik iletim hattının gerilimi 380 kilovolt, uzunlugˆu ise yaklas¸ık 53 kilometre olacak. Hattın 2 kilometrelik kısmı Bursa'dan, 51 kilometrelik kısmı Kocaeli'nden gec¸ecek.

Proje için hava hatları teknolojisi tercih edilecek. Hattın çevresel etki değerlendirme sürecinin ardından yaklaşık 16 aylık sürede tamamlanması planlanıyor.

Projenin ins¸aat as¸amasında c¸es¸itli zamanlarda (alt montaj, u¨st montaj, tel c¸ekimi ve benzeri) farklılık arz edecek olmakla birlikte aynı anda en fazla 40 kis¸inin c¸alıs¸tırılması öngörülüyor.

Hattın kısa vadede maliyetini c¸ıkaracagˆı ve proje o¨mru¨ ic¸erisinde kar getirecegˆi o¨ngo¨ru¨lüyor.

Planlanan hat, Tu¨rkiye genelinde tu¨keticilere su¨rekli ve kesintisiz enerji sagˆlanması açısından önem taşıyor. So¨z konusu hattın enterkonnekte sisteme bagˆlanmasıyla Bursa ve Kocaeli bas¸ta olmak u¨zere bo¨lgenin enerji ihtiyacının kars¸ılanmasına ve ekonomiye o¨nemli katkı sagˆlanacak.

Bursa, "motorlu kara tas¸ıtı, ro¨mork ve yarı ro¨mork imalatı", "tekstil u¨ru¨nleri imalatı" ile "bas¸ka yerlerde sınıflandırılmamıs¸ makine ve tec¸hizat imalatı"; Kocaeli ise "plastik ve kauc¸uk u¨ru¨nleri imalatı", "bas¸ka yerde sınıflandırılmamıs¸ makine ve tec¸hizat imalatı", "ana metal sanayii" ile "metalik olmayan digˆer mineral u¨ru¨nlerin imalatı" sekto¨rlerinde öne çıkıyor. İki ilde çok sayıda organize sanayi bölgesi bulunuyor.

Kaynak: AA / Yerel

Orhangazi Gemlik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title