Haberler

Sanayiciler Sorunlarını Akademisyenlerle Çözecek

Güncelleme:

Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal'a Hitit Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları Derneğinden sürpriz ziyaret.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi ile odalarının işbirliğiyle başlatılan "akademisyen havuzu" projesi ile sanayicilerin sorunlarının akademisyenlerin yardımlarıyla çözüme kavuşturulacağını bildirdi

Hitit Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği (HÜMOD) Başkanı Ahmet Ölçer ile yönetim kurulu üyeleri, TSO Başkanı Başaranhıncal'ı ziyaret etti.

Ziyarette açıklama yapan Başaranhıncal, üniversite ile sanayi işbirliğini önemsediklerini söyledi.

Hitit Üniversitesi ile odaları tarafından çeşitli projeler hazırladıklarını ifade eden Başaranhıncal, bu projelerden birinin de "akademisyen havuzu" projesi olduğunu kaydetti.

Sanayicilerin zaman zaman yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmaları noktasında sıkıntılar yaşadıklarını, proje ile bu sorunlara bilimsel çözümler üretilmesini amaçladıklarını belirten Başaranhınca, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz ile odamız tarafından çok sayıda proje hayata geçirilmiştir. Gerek iş dünyasının talep ve ihtiyaçları doğrultusunda faaliyet gösteren laboratuvarların kurulması, gerek öğrenci ve mezunlara koçluk ve danışmanlık yapılması, talep edilmesi halinde iş olanaklarının değerlendirilmesi gibi pek çok çalışma ortaklaşa yürütülmektedir. Üniversitemiz ile hayata geçirdiğimiz son proje, akademisyen havuzu projesidir. Bu proje ile hedef, bir sanayicimizin üretim tesisinde karşılaştığı bir sorunun akademik metotlarla çözüme kavuşturulmasıdır. Sanayicilerimiz, işleriyle ilgili her türlü sorunu bize bildirmeleri durumunda, havuzumuzdaki ilgili uzmanlık alanına sahip akademisyenimiz vasıtasıyla çalışma başlatılmaktadır. Bu organizasyon, iki taraflı fayda sağlamaktadır. Hem sanayicimizin bir sorunu çözülmekte, hem de bir sorunun çözüm yolu literatüre kazandırılmaktadır. Hem üniversitemiz, hem de sanayimiz bu hızla büyümeye devam ettikçe, karşılıklı işbirliği fırsatları da gelişecek, ilimiz ve ülkemiz için katma değeri daha yüksek çalışmalara imza atılacaktır."

HÜMOD Başkanı Ölçer ise derneğin, üniversite öğrencileri ile halkın daha fazla iç içe yaşamasına katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Başaranhıncal, ziyaretten dolayı HÜMOD üyelerine teşekkür etti. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Hitit Üniversitesi Ahmet Ölçer Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title