Haberler

Sanayiciden Mesai Saatlerine "Ramazan Ayarı"

Güncelleme:

Kayseri'de faaliyet gösteren fabrikalar, ramazan dolayısıyla mesai saatlerini çalışanlarını rahatlatacak şekilde yeniden düzenliyor.

MUSA ÖZYÜREK - Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren küçük ve büyük çaplı birçok işyeri ile bazı inşaat firmaları ramazan ayı dolayısıyla mesai saatlerinde çalışanlarını rahatlatacak düzenlemeler yaptı.

Bu yıl ramazan ayının sıcak ve uzun yaz günlerine rastlaması nedeniyle birçok firma çalışma saatlerinde değişikliğe gitti. İşletmeler mesailerini oruç tutan personelini dikkate alarak, daha kolay çalışabilecekleri saatlere kaydırdı.

Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Kilim Mobilya'da 07.30'da başlayıp 17.30'da biten mesai, ramazan ayında 16.30'da bitiriliyor. Şirket yetkilileri, sıcak yaz günlerinde oruç tutulan sürenin de uzun olmasını göz önünde bulundurarak mesai saatlerinde düzenleme yapma gereği duyduklarını ifade etti.

Aldora Mobilya'da da daha önce 08.00-18.00 olan mesai saatleri 08.00-15.00 olarak değiştirildi. İpek Mobilya'da ise 08.00-18.15 olan mesai saatleri 08.00-16.30 olarak yeniden düzenlendi.

Aydın Mobilya'da ise mesai sahurdan sonra 03.30'da başlayıp 13.30'da sona eriyor. OSB'deki fabrikaların yanı sıra inşaat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde de mesai değişikliğine gidildi. Birçok inşaat firması çalışmalarına iftardan sonra başlayıp sabahın erken saatlerine kadar devam ediyor. Yağmur İnşaat çalışanları da mesaiye 05.00'da başlayıp, 11.00'da sıcaklar etkisini göstermeye başlayınca bitiriyor.

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, holding bünyesindeki tüm fabrikalarda ramazan ayı dolayısıyla mesai değişikliği yaptıklarını söyledi.

Boydak, ramazan ayının sıcak yaz günlerine rastlaması ve açlık süresinin uzaması nedeniyle işçilerin günün belli bir saatinden sonra performansının düştüğünü ifade etti. Mobilyanın da kısmen ağır bir sektör olduğunu belirten Boydak, şunları kaydetti:

"Çalışanlarımızın iş yükünü biraz olsun hafifletebilmek ve iftara rahatlıkla yetişebilmeleri için mesai saatlerinde düzenleme yaptık. Ramazan öncesinde olduğu gibi yine iki vardiya çalışıyoruz. Ancak işe başlama ve bitirme saatlerinde değişiklik yaptık. Buna göre daha önce 07.30 başlayıp 17.30'da biten mesaimizi ramazan ayı dolayısıyla yine 07.30'da başlatıp 16.30'da bitiriyoruz. Gececi arkadaşlarımız da daha önce 17.30 da başlayıp 03.30'a kadar çalışıyorlardı. Yeni düzenlemeyle birlikte onlar da 23.00'da mesaiye başlayıp, 07.30'da sıcaklar etkisini göstermeden bitiriyorlar. Yapılan değişiklikten çalışanlarımız da memnun. Hem aileleriyle rahat bir şekilde iftar yapabiliyorlar hem de vücut direncinin iyice düştüğü zaman diliminde evde olabiliyorlar."

Boydak Holding bünyesindeki Merkezçelik A.Ş çalışanı Ahmet Aslan, mesai saatlerinin değiştirilmesinden çok memnun olduklarını dile getirdi. Aslan, düzenlemeyle iftar öncesinde dinlenme fırsatı bulduklarını ve ramazan akşamlarını aileleriyle birlikte geçirebildiklerini vurguladı. - Kayseri

Kaynak: AA / Ekonomi

Boydak Holding Kilim Mobilya Memduh Boydak Kayseri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title