Haberler

Sanayi üniversite el ele

Güncelleme:

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve GTÜ öğretim üyeleri, firmanın ARGE ve üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Geleceğin teknolojilerini ülkeye kazandırmak amacı ile çalışmalarını yürüten Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), bu kapsamda sanayi sektörüyle iş birlikteliklerini giderek güçlendiriyor. Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olan Kale Oto Radyatör firması yetkilileri ile bir araya gelen üniversite yönetimi ve akademisyenleri, karşılıklı çalışmaların startını verdi. Kale Oto Radyatörleri Gebze Kampüsünde GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdurrahman Akyol, GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Abdurrahman Güngör ve GTÜ öğretim üyelerini ağırlayan Kale Oto Radyatörleri Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Celal Kaya, tesislerini heyete tanıttı.

Firma yetkilisi Kaya, GTÜ gibi bölgeye akademik ve teknik bilgi anlamında önemli katkıları olan bir değere her zaman büyük ihtiyaç olduğunu belirterek, genç ama deneyimli üniversite ile çalışma yürütecek olmanın heyecanı içinde olduklarını belirtti. Kaya, Rektör Görgün ve beraberindeki hocalara firmanın ARGE ve üretim tesisleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Sanayi ve üniversite iş birlikteliğine büyük önem verdiklerini ifade eden GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, ülke ve bölgede  ihtiyaç duyulan teknolojilere cevap verecek projelerini tüm hızıyla devam ettirdiklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haluk Görgün Celal Kaya Kale Oto Gebze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title