Haberler

Sanayi Odaklarından Başkan Savaş'a Ziyaret

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, meslek grubu temsilcileriyle bir araya gelerek şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Organize Sanayi Bölgesi Üst Kuruluşu(OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü ve yönetim kurulu üyeleri, 15 Aralık Perşembe günü HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ı ziyaret etti. Antakya Organize Sanayi Bölgesi(AOSB) Başkanı Tahsin Kabaali'nin de eşlik ettiği ziyarette Hatay'ın ekonomi geleceğine ilişkin önemli detaylar konuşuldu.

ŞEHRİN EKONOMİK YÖNÜNÜ GÜÇLENDİRECEK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ MASAYA YATIRILDI

Sanayi bölgesindeki kuruluşlarının üretim ihracat ve teknoloji koşullarının masaya yatırıldığı ziyarette, hem Hatay'ın hem de ülkenin ekonomik büyümesini hızlandıracak çözüm önerileri değerlendirildi. Başkan Savaş, Hatay ekonomisinin Ortadoğu'da yaşanan istenmeyen çatışma ortamından ciddi ölçüde etkilendiğini, şehrin ithalat ve ihracat faaliyetlerinin durma noktasına geldiğini vurgulayarak bir an önce çatışma ortamının sona ermesini dilediğini ifade etti. Vatandaşların yaşadıkları ekonomik sıkıntıların büyük psikolojik ve sosyolojik etkileri olduğunu belirten Başkan Savaş, halkın her anlamda refaha ulaşmasının kalkınmayla doğru orantılı olduğunu dile getirdi.

Hatay'daki iş ve sanayi dünyasının barışın sağlandığı günlere gerek teknik gerek ekonomik olarak hazırlıklı olması gerektiğini ifade eden Başkan Savaş, kentteki araştırma, geliştirme(Ar-Ge) ve yenilik çalışmalarının ivme kazanması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Antakya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title