Haberler

Sanayi Devlerinin Konuşlandığı O İlçeye Herkes Akın Ediyor

Türkiye’nin en önemli sanayi ilçelerinden biri olan İzmir’in Aliağa ilçesi, ardı ardına yapılan sanayi yatırımlarıyla beraber birçok ilden bir yılda 4 bin göç aldı.

Türkiye'nin en önemli sanayi ilçelerinden biri olan İzmir'in Aliağa ilçesi, ardı ardına yapılan sanayi yatırımlarıyla beraber birçok ilden bir yılda 4 bin göç aldı.

Petkim, Tüpraş ve Star rafinerisi gibi petro kimya sektöründe Türkiye'nin dev sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Aliağa ilçesi, son yıllarda konteyner taşımacılığında da önemli limanlara sahip hale geldi. Enerjiden lojistiğe kadar ticaret hacminin en yüksek olduğu ilçeler listesinde üst sıralarda yer alan Aliağa, buna bağlı olarak Türkiye'nin birçok bölgesinden de göç aldı. TÜİK'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre, ilçenin 2015 yılı nüfusu 87 bin 366 kişi olarak belirlenirken, bir önceki yıla göre Aliağa'nın nüfusuna 4 bin 10 kişi daha eklenmiş oldu. Nüfusu her geçen gün artan Aliağa'da genç nüfus oranı da önemli düzeye ulaştı. Nüfusun artması ilçede konut ihtiyacının artmasına da neden olurken, ilçe nüfusunun, son yıllarda inşaat yatırımlarının hız kazandığı mahallerde yoğunlaştığı görüldü. Yine TÜİK'ten alınan bilgiye göre, Aliağa'nın en fazla nüfusa sahip mahallesi 16 bin 715 kişi ile Yeni Mahalle oldu. En az nüfusa sahip mahallesi ise 57 kişiyle Çoraklar Mahallesi olduğu öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Aliağa Petkim İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title