Haberler

Sanayi'den Artık Toz Kalkmayacak

Yakutiye Belediyesi, Sanayi semtine 50 bin metrekare asfalt döküyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, yol dışındaki alanlarında asfaltlanarak tozun önüne geçildiğini belirtti. Sanayi esnafı ise yeni uygulamadan oldukça memnun. Esnaf, normalde yola asfalt döküldüğünü ama Yakutiye Belediyesi asfalt ekiplerinin iki haftadan fazladır ince bir çalışmayla kapılarının eşiğine kadar çevrelerini asfaltladıklarını belirttiler.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yılların ihmaline uğramış Sanayi semtinde farklı bir uygulamaya giderek yol dışında kalan alanları da asfaltlayarak tozun önüne geçtiklerini söyledi. Esnaf toz yutmasın diye asfalt ekiplerinin iki haftadan fazla bir süredir Sanayi semtinde çalışmalarını belirten Ali Korkut, "Sanayi semtinde Keresteciler, Marangozlar, Mermerciler ve Keresteciler Ek Sitesini kapsayan asfalt çalışmalarında yaklaşık 12 bin ton asfalt döküldü. Tahminen 50 bin metrekarelik bir alanı asfaltlıyoruz. Esnafında ifadesi birçok sokakta 20 yılı aşkındır asfalt girmemiş. Biz bir güzellik daha yapalım, kapıların önüne kadar, iç bölümlerine kadar asfalt çalışmalarını sürdürelim istedik. Yol aksıyla beraber bütüncül hale getirelim. Birde burası toprak zemin, toprak zemin olması nedeniyle çok ciddi manada toz yutuyorlardı. Biz yola asfaltı döksekte yol dışındaki alaların toz zemin olması nedeniyle esnaf sürekli toz yutuyordu. Yani yola asfalt atsanız da tozdan kurtulamıyordular. Şimdi vatandaşın kapı önlerine kadar sıfır seviyesinde asfaltlandı. Ben personel arkadaşımıza da teşekkür ediyorum. Ayrıntılı olarak sanayinin her yerine asfalt döküyorlar. Şayet yola asfalt atılıp geçilseydi şimdiye çoktan bitmişti. Ancak biz tozu ortadan kaldırmak için ayrıntılı çalışma yaptık, ama esnafın toz yutmasını da önledik" dedi.

Esnaf, uygulamadan memnun

Yol dışındaki alanlarında asfaltlanması Sanayi esnafını da mutlu etmiş. İhsan Macit isimli esnaf, "Ben sanayide esnafım, bu işyerinin sahibiyim. Allah razı olsun başkanımdan. Büyük bir hizmet veriyor. 25 senedir böyle bir hizmet görmedim. Allah sizden razı olsun. Normalde yolda asfalt dökülür 5 santim. Şimdi kapımın önünde asfalt çok güzel bişey oldu. Ben böyle birşey görmedim.Gerçekten samimi söylüyorum. Bütün esnaf arkadaşım memnun. Sabahtan beri bizim dükkanın çevresinde çalışıyorlar. Normalde yola asfalt atsaydılar çoktan vurup gitmişlerdi. Bütün ekibinize de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakutiye Belediyesi Ali Korkut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title