Haberler

Sanayi Bölgesinin Elektrik Dağıtım İşi Vekilin Oğluna İhalesiz Verildi

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun oğluna ait şirkete, Şanlıurfa 1. Organize Bölgesi'nin elektrik dağıtım işinin ihalesiz olarak verildiği belirlendi.

Soma ve Ermenek'te yaşanan maden kazalarının ardından Türkiye'nin gündemine oturan "dayıbaşı sisteminin" bir benzerinin elektrik sektöründe de uygulandığı ortaya çıktı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun oğluna ait şirkete, Şanlıurfa 1. Organize Bölgesi'nin elektrik dağıtım işinin ihalesiz olarak verildiği belirlendi. Hiçbir elektrik üretimi olmayan şirketin, sanayi bölgesinin aylık 3 milyon lirayı bulan elektrik dağıtımını, komisyon karşılığında üstlenmesi dikkat çekti. AKP'li Eyüboğlu, geçtiğimiz yıl Ankara'da gerçekleştirdiği muhteşem bir düğün ile oğlunu evlendirmişti. Dolarların havada uçuştuğu düğün, siyasi çevrelerde eleştiri konusu olmuştu.

İHBAR MEKTUBUYLA ORTAYA ÇIKTI

Elektrikteki dayıbaşı sisteminin ayrıntıları şöyle: AK Parti'li vekilin "ballı elektrik" dağıtım işi, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bazı işletmelerin muhalefet partilerine yazdığı ihbar mektupları ile ortaya çıktı. Taraf'ın ulaştığı belgelere göre, mevcut enerji kanunları ile Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB), elektriği üretme ve satma yetkisi verildi. Bu kapsamda bazı OSB'ler kendi elektriklerini üretirken, fazla olan elektriği de üçüncü kişilere ücreti karşılığı satıyorlar. Şanlıurfa 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde ise elektrik alım işleminin AKP'li Vekil Seyit Eyyüpoğlu'nun oğluna ait Eyyüpoğlu Elektrik ve Mühendislik Ltd. şirketinden alınması kararlaştırıldı. Ve 2011 yılında OSB yönetimi ile şirket arasında bir yıllık elektrik alım sözleşmesi imzalandı. Sözleşme her yıl yenilendi ve OSB'nin tüm elektrik ihtiyacının, vekilin oğlunun şirketi üzerinden karşılanması sağlandı.

3 MİLYON TL'LİK TAHSİLAT

Şirket ile OSB yönetimi arasında imzalanan sözleşmeye göre, vekilin oğluna ait şirketin hiçbir elektrik üretimi bulunmuyor. Şirket, devletten aldığı elektriği özel sektöre devrederek, aradan komisyon alıyor. Dağıtım işinde de devletin mevcut yatırımları kullanılıyor. Dağıtım bedeli ise aylık olarak değişmekle birlikte 3 milyon lirayı buluyor. Örneğin, şirket Temmuz ayı için 2.9 milyon liralık bir fatura düzenledi. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Seyit Eyyüpoğlu Şanlıurfa Ak Parti Soma Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (73)

ali:

burası yeni türkiye. istemeyen çeker gider. herkes dünya liderinin önünde diz çökecek.

7
38
yanıtYanıtla
adaletmobilWeb@haberler.com:

Nasıl iğrenç bir partisiniz içinizde bir tane helal lokma yiyen adam yok mu Hepiniz mi üçkağıtçı hırsızsınız

31
1
yanıtYanıtla
Mustafa ARSLAN BBP:

ADALETSİZ KALKINMA PARTİSİNİN NASIL AYAKTA DURDUĞU BELLİ OLUYOR. Daha bunlar güzel haberler bekleyin daha kötü haberleri okuyaçaksınız.

32
0
yanıtYanıtla
gerçeklermobilWeb@haberler.com:

Ayıp ya yeter Allah gözünüzü doyursun. Hepiniz mi rant sevdalısısınız Haramzadeler

30
1
yanıtYanıtla
Halk:

Durmak yok, yolmaya devam. Ne serefli namusluymus AKP

30
0
yanıtYanıtla
RİZELİ:

ADALETİ UNUTAN KANDIRMA PARTİSİNDEN BU BEKLENİRDİ ZATEN.

26
1
yanıtYanıtla
bosnamobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar bisverin allah askina sagir sultan duydu bunlarin rant sevdasini hirszkigini bu millet umursamiyor en kutsalimiz namusumuzun bile irzina geçse bu adamlar bu millet ooh zevk aldik der allah önce bize hidayet versin onlarida islah etsin nasilsak öyle yonetiliyoruz kisacasi

24
1
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Habere bak. . ''ballı elektrik'', ''dolarlar havada uçuşan düğün'' vs, bu ihalede düğünündemi ilgisi varmış? habermi. . yoksa sırf kötülemek için yapılmış düzmece bir yorummu belli değil, kaynak ''Taraf'' mış!!! yalancının evi yanmış kimse inanmamış, baydı artık bu tip kasıtlı yorum-haber. . ne haltsa.

3
22
yanıtYanıtla
KOYUNDAŞ:

mee mee yol yaptı köprü yaptı hastanede kuyruk bekliyoz makarna veriyor kömür veriyor mee meeşehit gelmiyor mee mee meeeee. . .

23
1
yanıtYanıtla
mustafa 51:

türkiye tarihinin en büyük rant yolsuzluk partisi akp

23
0
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title