Haberler

Sanatçılardan Pir Sultan Abdal Deyişli 'Seçime Katılma' Çağrısı

İstanbul'da aralarında İlyas Salman'ın da bulunduğu bir grup sanatçı bir araya gelerek, 1 Kasım seçimlerinin büyük önem taşıdığını vurgularken, herkese oyunu kullanma çağrısı yaptı.

İstanbul'da aralarında İlyas Salman'ın da bulunduğu bir grup sanatçı bir araya gelerek, 1 Kasım seçimlerinin büyük önem taşıdığını vurgularken, herkese oyunu kullanma çağrısı yaptı.

Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde verilen kokteyle Belediye Başkanı Handan Toprak da katıldı. Daha sonra sanatçılar; İlyas Salman, Erdal Erzincan, Tolga Sağ, Emre Saltık, Metin Karataş, Berrin Sulari, Yusuf Benli, Şahin Aydın, Mehmet Karabudak, Aşık Mazlumi Aşık Ayhani ve Cem Çelebi, Kültür Sanat Parkı'na geçti. Amatör 'Grup Mektup'un mini konseri ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından basın açıklaması yapıldı. Aynı anda Haliç Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan sanatçı Yusuf Benli'nin okuduğu basın açıklamasında sanatçılar herkesin siyasi tercihini yapmak için mutlaka sandık başına giderek oy vermesini istedi. Açıklamada şöyle denildi:

"Savaştan kaçanlar bile ülkemizde kalmak istemeyip, ölümü göze alıp, batıya gitmeye çalışıyorlar. Biz sanatçılar yurt sever ve aydın sorumluluğuyla bir araya geldik. Tüm sevenlerimizi ve değerli halkımızı insan hakları temelinde ekonomik problemlerin çözüldüğü, terörün olmadığı ve yarınlara güvenle bakıldığı bir hukuk devletinde yaşamak için 1 Kasım Pazar günü sandığa gitmeye davet ediyoruz. Gün bugün, zaman bu zaman."

Açıklamanın yer aldığı panoyu imzalayan sanatçılar Pir Sultan Abdal'ın "Gelin Canlar Bir Olalım" deyişini bir ağızdan koro halinde okudu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pir Sultan Abdal İlyas Salman Yusuf Benli İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title