Haberler

Sanatçılardan Başkan Öztürk'e Destek

Güncelleme:

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e sanat dünyasının saygın isimlerinden destek geldi.

"Sanat ve Sanatçı Dostu Öztürk'ü destekliyoruz"

Tiyatro festivalleri, konserler, sanat söyleşileri, yazar-okuyucu buluşma günleri ile kültür –sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e sanat dünyasının saygın isimlerinden destek geldi. Sanat ve Sanatçı dostu Başkan Öztürk'ün yanında yer alan sanatçılar arasında İdil Biret, Müjdat Gezen, Ali Poyrazoğlu, Cem Davran, Zihni Göktay, Ali Poyrazoğlu Hakan Aysev, İlhan Şeşen,Edip Akbayram, Emre Kınay ,Haldun Dormen, Sunay Akın, Prof. Gürer Aykal, Yaşar Kemal gibi ünlü isimler de var.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk hükümetin sanatçılara yönelik izlediği sanatçıyı, görmezden gelme, yok sayma, sindirme gibi politikaları nedeniyle sanatçıların Cumhuriyet döneminin en zor günlerini yaşadığını belirtti. Sanatçıların Kadıköy gibi sanata ve sanatçıya önem veren, kendilerini baş tacı yapan yerlerde sanatlarını rahatça icra ettiklerini kaydeden Öztürk, dayanışma içinde oldukları birçok sanatçının kendisini bizzat arayarak desteğini ilettiklerini söyledi. Başkan Öztürk şöyle dedi:

"Sanatçılarımız, hükümetin sanat ve sanatçı düşmanı politikalarıyla zor durumdalar. Sanatlarını özgürce sergileyemiyorlar. Oyunları sansürleniyor, muhalefet oldukları için çeşitli gerekçelerle devlet ödeneğinden yoksun bırakılıyor, sanatlarını icra edecek salonlar bulamıyorlar. Biz kısıtlı imkanlarımıza rağmen tüm gücümüzle sanatçılarımızın hep yanında yer aldık. Oyunlarını sergilemeleri için kültür merkezlerimizin salonlarını açtık, tiyatro festivalleri, konserler, sergiler ile onları halkımızla buluşturduk. İstanbul'un en güzel tiyatro ve sinema salonlarını açtık. Bunların sayısı her geçen gün artıyor. İstanbul'un tek opera binası Süreyya Kadıköy de. Sanatçılarla birlikteliğimiz karşılıklı dayanışma duygularımızla hep devam etti, devam edecek. Son zamanlarda bir çok sanatçı dostum, bizzat arayarak, ziyaretime gelerek onlara sahip çıkmamıza, desteğimize teşekkür ettiler. Biz yönetim olarak sanatçıyı her zaman başımızın tacı yapacağız. Yeni dönemde daha fazla sanat aktivitesi yapacağız. "

Başkan Öztürk, kendisine desteğini açıklayan sanatçı ve kurumları ise şöyle sıraladı;
"Müjdat Gezen,İdil Biret, Edip Akbayram, Enis Fosforoğlu, Ali Poyrazoğlu, Cem Davran, Orhan Aydın, Zihni Göktay, Prof.Gürer Aykal, Prof.Mesut İktu,İlhan Şeşen, Ayla Algan, Ali Uyandıran,Haldun Dormen, Sunay Akın,Süheyl Uygur,Okay Şenol,Orhan Alkaya,Tarık Şerbetçioğlu,Ali Erdoğan, Cahit Kayra,Kerem Görsev,Emre Kınay,Çiğdem Tunç, Behzat Uygur, Enis Fosforoğlu, Hakan Aysev,Yonca Evcimik,Ömür Göksel,Metin Zakoğlu,Yaşar Özel,Neco, Prof.Dr Rahmi Aksungur,Meriç Hızal ve Çocuk Tiyatroları Derneği."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selami Öztürk Müjdat Gezen İdil Biret Kadıköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title