Haberler

Sanatçılardan Başbakan'a Tepki: Sanatçıları Siyasetin Konusu Yapmaktan Vazgeçin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MGD gecesinde Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıyla ilgili "Kimler saldırdı? Gezi Parkı'nda bize saldıranlar saldırdı."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MGD gecesinde Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıyla ilgili "Kimler saldırdı? Gezi Parkı'nda bize saldıranlar saldırdı. Şimdi diyorlar ki ben o sırada tuvaletteydim ben o sırada dışarıdaydım ulan hepiniz oradaydınız. Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz' demesinin yankıları sürüyor.

O olayda adı geçen birçok isim yaptıkları açıklamalarla kendini savundu. Ahmet Kaya'nın konuşmasının ardından sahneye çıkarak 10. Yıl Marşı'nı söyleten Serdar Ortaç, sürekli bu olayla gündeme gelmesinden duyduğu rahatsızlığı Twitter mesajlarıyla dile getirirken, o gün sanatçıların toplu halde şarkı söylediği fotoğrafı paylaştı. Bunun üzerine sanatçılardan birer birer açıklamalar gelmeye devam etti.

OGÜNhaber konu ile ilgili olarak o meşhur fotoğraftaki sanatçılardan Mustafa Topaloğlu ve Adnan Şenses'e ulaştı. Mustafa Topaloğlu o gün yaşananları ayrıntıları ile anlatırken, "Ahmet Kaya aslında barış ve kardeşliği pekiştirici çok güzel bir konuşma yapmıştı. Ama ne olduysa salonda birden homurdanmalar eşliğinde tepkiler yükselmeye başladı. Olanları tasvip etmek mümkün değil. Çok gereksiz tepkilerdi, Ahmet Kaya'ya yazık oldu" diye konuştu.

Mustafa Topaloğlu'nun yaptığı açıklamalar şöyle:

"O gece ben en ön sırada otururken konuşmalara bire bir şahit olmuştum. Ahmet Kaya aslında o akşam barış ve kardeşliğe değinen çok güzel bir konuşma yapmıştı. "Türküyle, Kürtüyle 2000 yıldır kardeşçe birlikte yaşıyoruz' demişti. Ardından "Kürtçe bir şarkı yazdım inşallah yayınlarlar' diye konuşmuştu. Akabinde salonda birden homurdanmalar eşliğinde tepkiler yükselmeye başladı. Konuşmayla hiç alakası olmadığı halde arka sıralardan ince bir ses "Ayrımcılık yapıyorsun' diye bağırdı. Sonra birden tepkiler arttı ve istenmeyen o görüntüler ortaya çıktı.

Ben dediğim gibi o gün orada ayrımcılık anlamına gelecek hiçbir konuşmaya rastlamadım. Tam tersine Ahmet Kaya birlikte yaşamaktan, barış ve kardeşlikten bahsetmişti. Kişisel olarak da haklı bulduğum konuşmalardı. Ben toplumların ideolojik düşüncelerinin onların kendi özgürlükleri olduğunu düşünüyorum ve ben her zaman "beni özgürlüklerimle yargılama, sana verdiğim bir zarar olursa onla yargıla. Bunun dışında bir yargı yoktur' derim. Bu yüzden o gün gösterilen tepkiyi gereksiz ve anlamsız buluyorum. Belki kendi yazılımı, alın yazısı böyleydi! Ama sonuçta Ahmet Kaya'ya yazık olmuştur."

-"SANATÇILARI SİYASETİN KONUSU YAPMAKTAN VAZGEÇİN"-

Sanatçı Adnan Şenses de yaptığı açıklamada o fotoğraf çekildiğine herhangi bir tepki verildiğinden haberi olmadığını söylerken, "Benim bilgim dışında gelişen olaylar. Biz ödül gecesi sonunda hep birlikte "Memleketim' şarkısını söyledik. Orda taşkınlık yapan ben herhangi bir sanatçı görmedim. Bir tepki belki olmuş olabilir ama varsa çatal bıçak fırlatanların sanatçılar olduğunu zannetmiyorum. Ahmet Kaya öleli neredeyse 15 yıl oldu, neden sürekli aynı konular gündeme geliyor. Sanatçıları siyasetin konusu yapmaktan artık vazgeçsinler" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Topaloğlu Ahmet Kaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title