Haberler

Sanatçılar Suriyeliler ile Kucaklaştı

Güncelleme:

Kimse Yok mu Derneği'nin düzenlediği organizasyon kapsamında Kilis'e gelen ses sanatçıları, Suriyeli aileleri ziyaret etti.

Kimse Yok mu Derneği'nin düzenlediği organizasyon kapsamında Kilis'e gelen ses sanatçıları ve dizi oyuncuları, Suriyeli aileleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşandı.

Kilis'e gelen Nuray Hafiftaş, Açelya Akkoyun, Murat Ünalmış, Müjgan Gönül, Nadide Sultan, Müge Oruçkaptan ile Aslıhan Erkişi ve Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, ilk olarak Vali Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret etti. Sanatçıları valiliğin brifing salonunda kabul eden Vali Tapsız, Suriye'de insanlık dramı yaşandığını belirterek, "Türkiye'de 160 bin Suriyeli sığınmacı var. Bunlar çadır kentler ile konteyner kentlerde kalıyorlar. Bunların dışında sınır illerinde pasaportlarıyla veya illegal gelen Suriyeliler var. Kilisliler, Suriyelilere kucaklarını açtı, ekmeğini bölüştü. Şu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Kilislilere teşekkür ediyorum. Misafirpervariliğin en iyisini yaptılar. Sivil toplum örgütleri hem Kilis kent merkezinde kalan yaklaşık 20 bine yaklaşan Suriyeliler ile sınırın karşı tarafında bulunan 10 bin Suriyeli'ye her türlü yardımı yapıyorlar. Yerel sivil toplum örgütleri ile ulusal sivil toplum örgütleri de açılan kampanyalar ile buralara yardım ulaştırdılar. Siz sanatçıların huzurunda yardım eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Tapsız, sinevizyon eşliğinde sanatçılara Suriyeli mültecilerin durumu hakkında detaylı bilgiler de verdi. Daha sonra Kimse Yok mu Derneği tarafından kurulan mutfakta Suriyelilere yemek dağıtan sanatçılar, Kilis merkezde kalan Suriyeli aileleri de evlerinde ziyaret ettiler. Sanatçıların Suriyeli aileleri ziyareti sırasında duygusal anlar yaşanırken, bazı sanatçılar gözyaşlarına hakim olmadı. Ailelere yardım malzemeleri dağıtan sanatçılar, çocuklara da oyuncak hediye etti.

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, kandil gününde 7 Renk Sanat Vakfı'nın organizesi ile Kilis'e geldiklerini belirterek, "20 kişilik bir ekiple buradayız. Valimizi ziyaret ettik. Organizasyonlarla ilgili çok güzel bilgiler aldık. Dernek olarak sahada yaklaşık bin 500 kişiye sıcak yemek veriyoruz. Ayrıca gönüllülerimizin koordinesi ile konteyner kentte kalmayan yaklaşık 20 bin civarında Suriyeli'ye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Devletimizin başlatmış olduğu 'Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye Kampanyası'na destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Dizi oyuncusu Açelya Akkoyun ise, insan olan herkesin ne kadar az şey yaptığını sorgulaması gerektiğini belirterek, "İnsanların ayakları buz gibi, naylon ayakkabı giyiyorsa, hastalıktan tir tir titroyorsa, anne dışarıda bekliyorsa, bunun din, dil, siyaseti, ırkı olmaz. İnsan olur, Allah'ın kulu olur. Herkesi bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. Bu konuya siyasi veya başka konuda bakanlara, insanı kaybedip, siyaset üzerinden bu insanlara yardım etmeyin diyen insanları gerçekten gelip dokunmalarını, kendi insanlarını şu bahçeye koymalarını, sonra düşünmelerini istiyorum" diye konuştu.

Ses sanatçısı Nuray Hafiftaş da, aşırı duygusal bir insan olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Hastaneye gideceğimi düşünmüyorum. Çok duygusalım, gözyaşlarıma engel olamam, o yüzden pek cesaretim yok açıkçası. Ama şu anda yüreğim sızlıyor. Suriyeliler ile bir aradayız, onların gözlerinde üzüntü ile sevinç karışımı bir şey var. Sevinçleri bizlerin ve tüm emeği geçenlerin ve devletimizin onların yanında olması önemli, her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi. Tabi bunun yanında sevgiye de ihtiyaçları var. İnsanlar onları seviyorlar, kucak açmışlar. Kilisliler bağevlerini onlara tahsis etmişler hiçbir karşılık gözetmeksizin. Ben her zaman derim Allah devletimize zeval vermesin." - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Açelya Akkoyun Nuray Hafiftaş Suriye Kilis Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title