Haberler

Sanatçılar "Demokrasi Nöbeti"Nde

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne, sanatçılar Mustafa Ceceli, Bengü, Yeşim Salkım, Murat Dalkılıç, Alişan, Kutsi, Berkay, Doğuş, İntizar, Berksan ve Davut Güloğlu da destek verdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen "demokrasi şöleni"nde, Gezegen Mehmet, Vatan Şaşmaz, Ece Erken, Hopdedik Ayhan, Afrikalı Ali, Adem Metan ve Ersin Düzen sunuculuk yaptı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, CHP İl Başkanı Semih Esen, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, ilçe belediye başkanları, oda ve dernek başkanlarının da katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yapımcı Polat Yağcı öncülüğünde, Mustafa Ceceli, Bengü, Murat Dalkılıç, Alişan, Nihat Doğan, Kutsi, Berkay, Berdan Mardini, Sefa Doğanay, Mustafa Yıldızdoğan, Yeşim Salkım, Doğuş, Ahmet Selçuk İlkan, İntizar, Cengiz Kurtoğlu, Serkan Kaya, Berksan ve Davut Güloğlu'nun aralarında bulunduğu, spor dünyasından dizi oyuncularına kadar çok sayıda ünlü, demokrasi nöbetine katılarak vatandaşları selamladı.

Programda, Bengü'nün öncülüğünde bütün sanatçılar ve protokol üyeleri, "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısını seslendirdi. Mustafa Yıldızdoğan da "Türkiyem" türküsünü okudu.

"Vatandaşlar üzerine düşeni yaptı"

Katılımcılara seslenen Vali Karaloğlu, 15 Temmuz'un millet için yeniden ayağa kalkıp şahlanmak, yeniden dirilmek için bir milat olduğunu söyledi.

Vatandaşın üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Karaloğlu, "Şimdi sıra bizde, devlette. Bizim görevimiz de devletin kılcal damarlarına sızmış hainleri bulup onları cezalandırmak. Hainlerin tedavisi var mı? Hainler ancak cezalandırılabilirler." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ise milletin birliğine, beraberliğine düşman olan FETÖ üyesi teröristlere gereken dersi, demokrasi nöbeti tutan vatandaşın verdiğini anlattı.

Millet bir ve beraber olduğunda aşılamayacak engel olmadığına dikkati çeken Türel, "Bu meydanda AK Parti'li, Cumhuriyet Halk Partili, Milliyetçi Hareket Partililer var. Bütün siyasi partiler, farklı görüşlere, ideolojiye sahip kardeşlerimiz var. Bu beraberlik olduğu sürece havada karada yenilgi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Daha sonra sunucuların tek tek davet ettiği sanatçılar, birer konuşma yaptı. Ahmet Selçuk İlkan, 15 Temmuz gecesi 246 şehit verildiğini ve o günden bu yana Türkiye'nin her karış toprağında demokrasi nöbetlerinin tutulduğunu hatırlattı.

Demokrasi bayramının kutlandığını ifade eden İlkan, kahraman şehitleri yaşatmak için darbe girişimi gecesini anlatan bir şiir yazdığını ve bunu yakında notalara dökeceğini belirterek, bu şiiri okudu.

"Demokrasi ve Recep Tayyip Erdoğan" şarkısı

Berdan Mardini de demokrasiye sahip çıktıklarını ifade ederek, kendisinin yazdığı "Demokrasi ve Recep Tayyip Erdoğan" şarkısını seslendirdi.

Türkiye'ye hainlerin içten saldırdığını dile getiren Doğuş, "İsmini anmayacağım ama başka şerefsizler bile bize bu kadar şerefsizlik yapmadı. Allah, demokrasi nöbeti tutan sizlerden razı olsun, sizler sayesinde çocuklarımın geleceği olacak." diye konuştu.

Doğuş'un eşi Xoshqedem Baxsheliyeva da televizyondan darbe girişimini öğrendiğinde gözyaşlarını tutamadığını, Azerbaycanlılar olarak her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını belirtti.

Yeşim Salkım, biri 26, diğeri 5 yaşında iki kızı olduğunu anlatarak, "Darbe günü 5 yaşındaki kızım, 'Hani askerler iyiydi, neden insanları öldürmeye çalışıyor?' dedi. O gün çok korktum. Bizim ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi lidere ihtiyacı var. Dil, din, ırk, görüş ne olursa olsun tek vatan, tek millet, tek devlet olmaya mecburuz. Onun liderliğini bir kere daha anladım." değerlendirmesinde bulundu.

Ece Erken ise çok şerefli askerlerin, subayların olduğunu ancak araya girmiş birkaç vatan haininin Türk Silahlı Kuvvetlerini kirletemeyeceğini vurguladı.

Tüm kalbiyle demokrasinin yanında olduğuna değinen İntizar, "Hainlerin unuttuğu, bilmediği bir şey vardı. O da bu milletin kanında korkaklık yok, binlerce destanımız var." dedi.

Kutsi de "Türkiye'nin dört bir köşesinde demokrasi nöbeti tutanlardan ve Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Demokrasi bizim nimetimizdir, bu nimetten hiçbir güruh mahrum edemez." ifadelerini kullandı.

Alişan ise Türkiye'nin 15 Temmuz'dan bu yana uyumadığını, kendilerinin her zaman devletin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını anlattı.

Davut Güloğlu, darbe girişimi gecesi 11 kardeşiyle sokağa çıktığını söyledi. Murat Dalkılıç da "İyi ki bu vatanın, bu bayrağın altındayız." diye konuştu.

Mustafa Ceceli, düşmanın toplumun içinden var olacağını hiç tahmin etmediklerini söyleyerek, darbe girişimi gibi olumsuzlukların bir daha yaşanmamasını diledi.

Vatandaşın birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü bozmak isteyenlere fırsat verilmemesini isteyen Ceceli, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Meclis çatısı altında buna 'dur' diyen herkesten Allah razı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Bengü de bu vatanın evladı olduğu için gurur duyduğunu belirterek, milletin birlikteyken ne kadar güçlü olduğunu, ne kadar güzel olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ispatladığına dikkati çekti.

Nihat Doğan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıkmanın, Türkiye'ye, Somali'ye, Gazze'ye, Filistin'e, Arakan'a sahip çıkmak olduğunu ifade etti.

Çocuk oyuncu Emir Berke, "Darbeye hayır, demokrasiye evet" demek istediğini, yaşanan olaylardan herkesin üzgün olduğunu anlattı.

Antalyaspor yönetimi de ellerinde bayraklarda platforma çıkarak, demokrasi nöbetine destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ceceli Yeşim Salkım Bengü Doğuş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title