Haberler

Sanatçılar, Beşiktaş'ta Buluştu

Beşiktaş Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatçıları düzenlenen yemekte buluşturdu.

Beşiktaş Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin dört bir yanındaki sanatçıları düzenlenen yemekte buluşturdu. Gecede sanatçılara sanata verdikleri hizmetten dolayı plaket takdim edildi.

15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin farklı bölgelerinden sanatçıları Beşiktaş'ta buluşturan Beşiktaş Belediyesi, düzenlediği etkinlikte sanata yıllarını veren isimleri plaketle ödüllendirdi. Ortaköy Feriye Lokantası'nda gerçekleştirilen geceye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ünlü Ressam Bedri Baykam ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Gecede konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Ortaçağı katıp Yeniçağ'ı açan en önemli isimlerden biri de bizim için de Fatih Sultan Mehmet Han olduğu gibi sanatta ve kültürde belki de tarihimizde insanlık tarihine en büyük izler bırakmış kişilerden birisi de Rönesans'ın mimarı Leonardo da Vinci'dir. İşte onun doğum gününü 2012 yılından itibaren Dünya Sanat Günü olarak kutluyoruz. 2012 yılında başlatılan Dünya Sanat Günü kutlamalarının ev sahipliğini Beşiktaş Belediyesi olarak burada üstlenmek de bizim için ayrı mutluluk ve sevinç kaynağı" şeklinde konuştu.

BAŞKAN HAZİNEDAR'DAN KENTSEL TASARIM VURGUSU

Sanatçıların şehir mimarisine yaptığı katkılara değinen Murat Hazinedar, "Bu yıl UNESCO Türkiye Ulusal Komitesi, İstanbul'da 4 büyük belediyeyle birlikte Dünya Sanat Günü etkinliklerini organize etti ve ortaya gerçekten çok güzel bir program çıktı. Biz de bu akşam yemeğine ve ödül törenine ev sahipliği yapıyoruz. Tüm kariyerleri boyunca sanata yaptıkları katkılardan dolayı sanatçılarımıza şükran plaketi vereceğiz. Doğrusunu isterseniz hala anlamlı bir karşılık bulmayan, değerli sonuçları olmayan bu kentsel dönüşüme de değinmek istiyorum. Çünkü sanat aslında bir bütündür. Hayatımızın her alanına etki ediyor. Biz gelir gelmez Kentsel Estetik Kurulu kurduk. Kentsel tasarımı öne çıkaran, şehrin her yerine dokunmak isteyen mimarlar, mühendisler, şehre dair herhangi bir mülkiyet iddiası olanlara her konuda müdahil olmaya karar verdik. Çünkü Beşiktaş İstanbul'un kalbi, gerçekten kimliğiyle herkese örnek olmak durumundadır. Biz de bu noktada Floransa Belediyesi ile hem kentsel tasarım hm de kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili ortaklaşa uygulamalar gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIR OLDUĞUMUZU BİLMENİZİ İSTİYORUM"

Geceye katılan sanatçılara 'işbirliği yapmaya hazırız' çağrısı da yapan Av. Murat Hazinedar, "Siz sanatçılarımızın hayata dair dertleri de var ama bu dertleri sizinle paylaşmaya hazır ve bunu şehre yansıtmaya hazır bir belediyeciliğin, özgürlükçü sosyal demokrat bir siyaset ve idarecilik anlayışının Beşiktaş'ta sizinle işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum" dedi.

Kariyerleri boyunca sanata yaptıkları katkılardan dolayı etkinliğe katılan sanatçılara törenle plaket takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar İstanbul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title