Haberler

Sanatçı ve Halk El Ele Bademli Festivali'ne'

Bazı aydın ve sanatçıların dayanışmak için kurduğu Sanat Meclisi ile Dikili Bademli Kültür Sanat Derneği el ele vererek festival yapacak.

Bazı aydın ve sanatçıların dayanışmak için kurduğu Sanat Meclisi ile Dikili Bademli Kültür Sanat Derneği el ele vererek festival yapacak. Grup Yorum'dan Fuat Saka'ya, Ogün Sanlısoy'dan Efkan Şeşen ve Barış Güney'e kadar pek çok ismin sahne alacağı ücretsiz festival 'Deniz, güneş, sanat, imece / Al çadırını Bademli'ye' sloganıyla 7- 8- 9 Ağustos 2015 tarihlerinde çok sayıda kişiyi buluşturacak.

Tiyatrodan heykele pek çok sanatçıyı bünyesinde barındıran ve ses getiren etkinliklere imza atan Sanat Meclisi'ne ulaşan Dikili Bademli Köyü sakinleri, kendi kurdukları dernekle ortaklaşa festival yapmayı teklif etti. Bunun üzerine zengin bir programla festival hazırlıkları başladı. İzmir Büyükşehir ve Dikili belediyelerinin de destek verdiği festival, 7 Ağustos Cuma günü davul zurna ile açılacak. Tiyatro gösterileri, resim, fotoğraf ve heykel sergileri ve söyleşilerin yer alacağı etkinliklerin akşamında da Grup Yorum, Fuat Saka, Efkan Şeşen, Ogün Sanlısoy ve Barış Güney'in yanı sıra köyden Grup Biz sahne alacak.

GRUP YORUM: AMAÇ SANATI HALKA TAŞIMAK

Geçen haziran ayında İzmir Gündoğdu Meydanı'nda büyük bir katılımla yaptıkları konserin ardından Dikili'ye gitmekten mutluluk duyacaklarını belirten Grup Yorum üyesi İnan Altın, şunları söyledi:

"Sanat Meclisi'nin sanatı halka, halkı sanata taşımak gibi bir perspektifi var. Türkiye'de hiç yapılmamış çapta sanat buluşmaları yapıyoruz. Resim, heykel, karikatür, graffitiler sadece sergilenmiyor, sanatçıları da yanı başında üretime devam ediyor. Tiyatro sahnesi, sinema çadırı, on binlerce kişilik konserleri düşünürsek, her yanından sanat fışkıran bir etkinlik olacak. Burada önemli olan köylülerin de bizzat festivalin sahibi olması ve etkinliklere dahil olması."

Çadır kampa da büyük katılım beklediklerini kaydeden Altın, "Koyları ve zeytin ağaçlarıyla bir cennet köşesi olan Bademli'de doğal dokunun korunması için de katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu.

-KUTU-

GÜN GÜN ETKİNLİKLER

7 Ağustos Cuma:

11.00- Açılış, davul-zurna, halk oyunları, sergi açılışları

14.30- Söyleşi/ Basın, Edebiyat, Siyaset/ Hüseyin Yurttaş, Barış İnce, İbrahim Karaca

17.00- Tarım ve Zeytincilik söyleşisi/ Ferdan Çiftçi

18.00- Tiyatro Simurg/ Nerede bu adalet?

21.00- Efkan Şeşen ve Fuat Saka konseri

8 Ağustos Cumartesi:

11.00- Köy turu, çocuk etkinlikleri, çocuk tiyatrosu(Tavşan, patates, havuç tarlasını arıyor)

14.30- Söyleşi/ Kapitalizme karşı halkçı çözüm ve deneyimler (Kazova Deneyimi, Halk bahçeleri, Rüzgar Türbini)

16.00- Dinleti/ Zakir

18.00- Tiyatro (Orta Direk Tiyatrosu, İdil Halk Tiyatrosu, Söke Biz Tiyatrosu)

21.00- Grup Biz ve Grup Yorum Konseri

9 Ağustos Pazar:

11.00- Sokak etkinlikleri (müzik, tiyatro)

14.30- Söyleşi/ Adalet ve Haklarımız/ Av. Selçuk Kozaağaçlı, Hakim Orhan Gazi Ertekin, Soma maden işçileri yakınları

16.00- Dinleti/ İzmir Müzisyenler Derneği Kadın Korosu

18.00- Tiyatro (Tiyatro Bedrettin, Aykaryay Aydın Tiyatrosu)

21.00- Barış Güney ve Ogün Sanlısoy konseri - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Grup Yorum Bademli Dikili Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title