Haberler

Sanatçı Uğur Demirci' Den Sarıkamış Harekâtının Yıl Dönümünde Albüm

Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Demirci, Sarıkamış harekâtının yıl dönümünde bir albüm, belgesel ve klip ile sevenlerinin karşısına çıkıyor.

“Sarıkamış Destanı” adıyla hazırlanan albümde; koçaklamadan ilahiye, ağıtlardan türkülere ve uzun havalara birbirinden güzel on eser yer alıyor. Müzik yönetmenliğini Gündoğar’ın yaptığı albümdeki türkülerden ikisi Karadeniz yöresine ait.Albümdeki eserlerin tamamı Sarıkamış için yazılmış sözlerden ve bestelerden oluşuyor.

Sarıkamış Destanı albümünde söz ve bestesi Uğur Demirci ve Mustafa Demirci’nin ortak çalışması olan ‘Nur Oldular’ isimli bir ilahi de yer alıyor. Bu esere Mustafa Demirci, sesi ve yorumu ile katkıda bulundu.

Sarıkamış ile Çanakkale arasındaki ortak bağlara ve sahip oldukları ortak ruha vurgu yapan proje için “Sarıkamış-Çanakkale Omuz Omuza” ve “Ver Elini Sarıkamış” isimli eserlere klip çekildi.

Uğur Demirci:

1981 yılında, Sarıkamış’ta dünyaya geldi. Babasının öğretmen olması sebebiyle yurdumuzun farklı illerinde, farklı kültürlerle tanışarak öğrenim hayatını sürdüren sanatçı, 2003 yılında başladığı konservatuar eğitimiyle birlikte Türk Halk Müziği alanındaki çalışmalarına profesyonel anlamda ilk adımını attı.

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok etkinlikte konserler verdi. Çeşitli radyo ve televizyon programlarına katılarak eserlerini müzikseverlerle paylaştı.

2006 yılında “Uğurlu Türküler”, 2009 yılında “Uğur Demirci 2009” albümlerini çıkardı. 2013 yılında, söz ve bestesi kendisine ait olan “Sarıkamış Destanı” isimli özel eseri klip çalışmasıyla birlikte yayınladı. Bu albüm çalışmalarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği “Anılarla Sarıkamış Destanı” isimli projeyi 2014 yılında hayata geçirmiştir. Bu projede; albüm, belgesel ve klip bir arada sunulmuştur.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demirci Uğur Demirci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title