Haberler

Sanatçı Suavi, Hasta Çocuklarla Bir Araya Geldi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sokak hayvanları yararına konser veren sanatçı Suavi, hastanede tedavi gören çocukları ve barınaktaki hayvanları ziyaret etti.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sokak hayvanları yararına konser veren sanatçı Suavi, hastanede tedavi gören çocuklarla bir araya geldi.

Bitlis ve ilçelerindeki hayvan hakları savunucularının ortak çalışmaları kapsamında Tatvan'a gelen Suavi, konser sonrası hastanede tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Suavi, daha sonra ilçedeki Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezine giderek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Suavi, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ve korunmasıyla ilgili ilçede güzel çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Dünyanın sadece insan hayatı için oluşturulan ve insanların hükmü altında olan bir yer olmadığını vurgulayan Suavi, şöyle konuştu:

"Bu anlamda diğer canlıların hayatına da saygı duyduğumuz ve özen gösterdiğimiz bir yerde medeniyete ulaşacağız. Hem kıt kanaat olanaklar içerisinde müthiş bir özveri ile çalışan ekibi ve bu ekibi destekleyen belediyenin bütün çalışanlarını, bu işe emek veren dostları ve arkadaşları ayakta alkışlamak durumundayım. Çünkü bu, tüm ülkenin önemseyeceği bir projedir. Hayvanlar için çalışma yürütmeyen, imkan sağlamayan ve zaman ayırmayan bütün belediyelerin, Tatvan'da bu gerçekliği görmek ve buradaki birikim üzerinden bilgi edinmek, bu birikimleri gittikleri yerde paylaşmak gibi bir sorumluluğu olmalıdır."

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis Temsilcisi Damla Şahin ise Türkiye'nin önemli sanatçılarından biri olan Suavi'nin, ilçedeki Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bir toplumun en zayıf halkasının hayvanlar olduğunu ve bu konuda mücadele ettiklerini anlatan Şahin, "Hayvanlar ekolojik toplumumuzun bireyleri ve yaşam zincirimizin en zayıf halkasıdır. Bu yüzden çocuklar ve hayvanlar gibi tüm zayıf halkaları güçlü kılmak bizlerin insani borcudur. Kış başladı ve hayvanlar da bizim gibi soğuklardan, olumsuz kış şartlarından kötü yönde etkileniyor. Bu nedenle 'hayvanlar için bir kap yemek, bir sıcak kalp' sloganıyla onlara sahip çıkmalıyız" dedi. - Bitlis

Kaynak: AA / Güncel

Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title