Haberler

Sanatçı İlyas Halil'in İsmi de Akdeniz'de Yaşayacak

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, çocukluk ve gençlik yılları Mersin'de geçen şair-yazar İlyas Halil'in ismini Kiremithane Mahallesi'nde bir sokağa verilmesini oybirliğiyle kabul etti.

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, çocukluk ve gençlik yılları Mersin'de geçen şair-yazar İlyas Halil'in ismini Kiremithane Mahallesi'nde bir sokağa verilmesini oybirliğiyle kabul etti.

Akdeniz Belediyesi Haziran ayı olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Fazıl Türk başkanlığında belediye konferans salonunda yapıldı. Gündem maddelerini yanı sıra çeşitli önergelerin de görüşüldüğü toplantıda, Başkan Türk'ün hazırlayarak Meclis'e sunduğu önergeyle bir sanatçının adının daha sokakta yaşatılmasına karar verildi. Ahmet Kaya, Hrant Dink ve Yılmaz Güney'in ardından, Adana'da dünyaya gelen, çocukluk ve gençlik yılları Mersin'de geçen, halen Kanada'da yaşayan şair-yazar ve edebiyatçı İlyas Halil'in ismini de Kiremithane Mahallesi 4302 Sokağa verilmesine ilişkin önerge, direkt oylamaya sunuldu ve üyelerin oybirliğiyle Meclis'ten geçti.

Toplantıda 2013 Akdeniz Oyunları'na hazırlık için Mersin kent merkezinde sokakların kilitli parke taşları ve karo ile kaplanması ile kaldırım bordürlerinin değiştirilmesi de gündeme alındı. Bahse konu çalışma için gereken finansmanın 6 bin 200 TL olduğu belirtilirken, İller Bankası'ndan temin edilecek kredinin bir bölümünün bu hizmet için kullanılmasına, yapılacak tüm iş ve işlemlerde de Başkan Türk'e yetki verilmesine dair önerge, oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Huzurkent'te Atatürk Parkı, Karacailyas'ta ise Emek Mahallesi'nde yapılacak park ve mesire alanlarının da görüşüldüğü toplantıda, bu alanların yapımında kullanılmak üzere İller Bankası'ndan 500 bin TL kredi talep edilmesi ve kredi ile ilgili tüm iş ve işlemler için de Başkan Türk'e yetki verilmesi, oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Toplantıda, Akdeniz Belediyesi tarafından Şevket Sümer Mahallesi'nde yapılan ve Yılmaz Güney'in adının verildiği parkın içinde bulunan yüzme havuzları ve düğün salonunun, açık teklif ve arttırma usulüyle 10 yıllığına kiraya verilmesi için Encümen'e yetki verilmesine dair önerge de komisyonlara havale edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Güney Ahmet Kaya Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title