Haberler

Sanatçı İlhan Telli Vefat Etti

Güncelleme:

Türkiye Petrolleri Batman Orkestrasının ilk şef ve solistlerinden, Altın mikrofonu Batman'a getiren sanatçı İlhan Telli, yaşadığı İzmir'de yaşamını yitirdi.

Batmana Altın Mikrofon Kazandıran Sanatçı İlhan Telli Vefat Etti

Türkiye Petrolleri Batman Orkestrası solisti ve şefi sanatçı İlhan Telli, vefat etti.

Batman'da görev yaptığı süre içerisinde Batmanlılarla bütünleşen, Petrolspor yöneticiliği dışında birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Telli, emekli olduktan sonra İzmir'e yerleşmişti.

1968 yılında Hürriyet gazetesi tarafından düzenlenen "Altın mikrofon" yarışmasında dönemin en ünlü sanatçı grupları olan Haramiler, Moğollar ve Erkin Koray'ı geride bırakarak Altın mikrofonu Batmana getiren İlhan Telli ve arkadaşları, oluşturulan konvoyla şehir girişinde karşılanmışlardı.

Batmanlı Metin Avdaç'ın 2010 yılında çektiği "Kara altından, altın mikrofona" belgesiyle film haline getirilen TP orkestrası ile İlhan Telli serüveni, Kristral parktaki galada seyredilmişti.

Son olarak gala nedeniyle Batman'a gelen İlhan Telli, dostlarıyla buluşmuş ve kendisine gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür ederek Batman'da yaşadığı dönemleri hiçbir zaman unutmayacağını açıklamıştı.

İlhan Telli, İzmir Seferihisar'da toprağa verildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title