Haberler

İstanbul'da Sanatalemi.net 3. Edebiyat Yarışması Düzenlendi

Güncelleme:

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen Sanatalemi.net 3. Edebiyat Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen "Sanatalemi.net 3. Edebiyat Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sanatalemi.net sitesinde yazarlık yaparken vefat eden Ahmed Yüksel Özemre, Ergun Göze, Abdurrahim Balcıoğlu, Altan Deliorman, Olcay Yazıcı, Hamit Can ve Ümit Fehmi Sorgunlu adına düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Fatih'teki Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.

Yapılan değerlendirmede, "İnsanoğlu" denemesiyle Berna Güzey Yırtıcı, "Börekçi" hatırasıyla Mehmet Çuhadaroğlu, "Eskici ve Hayat Dersi" hikayesiyle Zeliha Ergün, "Modern Zaman Camileri" köşe yazısıyla Firdevs Kapusızoğlu, "Tarihi Yarımadada Küçük Bir Çocuk Olmak" makalesiyle Şule Bilge Özkeçeci, "Bir Ahlak ve Ülkü Adamını Tanımak" portresiyle Arife Haskuka, "Kule" şiiriyle Mustafa Karakurt, birinci olmaya hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren 21 kişiye, ödüllerinin yanında adına yarışma düzenlenen 7 kişinin kitapları da verildi.

ESKADER Başkanı Mehmet Nuri Yardım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dereceye girenlerin geleceğin kültür, ilim ve fikir hayatında önemli görevler ifa edeceklerini söyledi.

Yarışmada emeği geçenlere teşekkür eden Yardım, adına yarışma düzenledikleri şair ve yazarları da andı.

Şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler de milletlerin kahramanlarıyla yaşadığını dile getirerek, edebiyatçıların, Türk edebiyat ve manevi dünyasının büyük kahramanları olduklarını anlattı.

Tarihçi yazar Dursun Gürlek ise Türk yazarlarını, şairlerini ve kalem erbaplarını ödüllendiren yarışmanın, takdir edilmesi gereken bir faaliyet olduğunu ifade etti.

Törenin ardından, yarışmada dereceye girenler ile ödülleri veren şair ve yazarlar hatıra fotoğrafı çektirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Altan Deliorman Olcay Yazıcı Ergun Göze İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title