Haberler

Sanat ve Yaratıcılığın İyileştirici Gücü

Güncelleme:

Yaratıcı Sanatlar Terapisi'ni ülkemizde tanıtmak ve bu yeni alanda dünyadaki gelişmeleri paylaşmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda alanda dünyaca ünlü uzmanları her yıl ağırlayan TSÇV'nin Aralık ayı konuğu ise Kaliforniya Bütünleyici Çalışmalar Enstitüsü Drama Terapisi Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Armand Volkas. Ödüllü drama terapisti Volkas, Yaratıcı Sanatlar Terapisi Programı'nda eğitim vermek üzere 20 – 21 Aralık tarihlerinde Türkiye'de olacak.

Dramanın iyileştirici etkisi deneyimlenecek

Katılımcılar, TSÇV'nin Ataşehir'deki merkezinde 2 gün sürecek "Yaşamın Provası" eğitimi boyunca Drama Terapisi (DT) kuram ve uygulamalarını, alanında uzman olan Volkas'la birlikte deneyimleyecekler. Eğitimin deneyimsel kısmında, DT'nin bireyler, çiftler ve gruplar ile nasıl kullanıldığına odaklanılacak. Teorik kısmında ise DT'nin farklı klinik durumlarda uygulanışının temelleri ve mantığı anlatılacak. Atölye boyunca, doğaçlama, oyunculuk teknikleri, psikodrama, sosyodrama, Playback tiyatrosu, yaratıcı ritüeller ve diğer birçok drama terapisi tekniği uygulanacak. Katılımcılar, duyguları ifade etme ve keşfetmede, hayal gücünün ve yaratıcılığın geliştirilmesinde, özgüvenin arttırılmasında, sosyal becerilerinin geliştirilmesinde DT'nin etkinliğini deneyimleyecek.

Kayıt için son gün 14 Kasım

Ruh sağlığı ve eğitim alanlarında çalışan; psikologlar, psikolojik danışmanlar, aile terapistleri, psikiyatristler, psikiyatri hemşireleri, sosyal hizmet uzmanları, özel eğitim öğretmenleri, aile hekimleri, fizyoterapistler ve sanat alanlarında eğitim almış profesyoneller ile üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencilerinin katılımına açık olacak. Sınırlı sayıda katılımın olacağı eğitime kayıt yaptırmak için son gün 14 Kasım. İngilizceden Türkçeye çeviri yapılacak olan eğitime katılmak için herhangi bir drama ya da tiyatro deneyimine sahip olmak gerekmiyor.

YST eğitim programı ve ücretlendirme hakkında detaylı bilgi almak için 0850 220 07 74 - 75 numaralı telefondan Yaratıcı Sanatlar Terapisi Birimi ile görüşülebilir veya yaraticisanatlarterapisi@tscv.org.tr adresine mail gönderilerek iletişime geçilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kaliforniya Ataşehir Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title