Haberler

Sanat ve Bahar" Sergisi Açıldı

"Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi" öğrencileri "Sanat ve Bahar" adlı bir sergi açtı.

"Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi" öğrencileri "Sanat ve Bahar" adlı bir sergi açtı.

Yazar Nesrin Çaylı, Altunizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide 76 tablo bulunduğunu belirterek, "Serginin ilk tablosu Resulullah ile başlıyor" dedi.

Periyodik olarak bu programları yaptıklarını anlatan Çaylı, şunları kaydetti:

"Bugüne denk getirmemizin nedeni Allah resulünün doğumunu bahar sevinciyle kutlamaktır. Naat-ı Şerif'ler seslendirilecek. Çocuklar şiirlere sesleri ve nefesleriyle fiyonklar yapıp, Resulullah'a armağan edecek. Sergi, sanat ve okuma evi bünyesinde üç yılda tamamlandı. Sanat ve okuma evi, farklı yaş kategorileriyle devam eden gönüllü bir oluşum. Ticari bir kaygısı yok. Sohbet niteliğinde bir müfredata sahip. Allah rızası için hayatlarına indirebilecekleri bir Ayet-i Kerime, Resulullah'ın şefaati için bir Hadis-i Şerif öğreniyorlar. Anne vefası, sadakat, sanat dünyası, fikir dünyası için çocuklar adımlar atıyorlar. Sonrasında ise keyifleri ve bedenleri için bir adım atıyorlar. Bunlardan oluşan on adımlık bir müfredatımız var."

Atölyede sadece hanımların yer alabildiğine değinen Çaylı, "Üniversite öğrencileriyle de felsefe okumaları yapıyoruz. Köşe yazarları okuyor, zamanın nabzını tutuyoruz. Küçük öğrencilerle kelime eğitimi yapıyoruz. Klasik Türkçemizi uyandırmak istiyoruz. Öz Türkçemizle konuşalım istiyoruz. Küçük aktivistlerin yetiştiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları eğitimlerle kendisini çok mutlu ve verimli hissettiğini ifade eden Çaylı, "Benim hayatımda sanat ve edebiyat var. Ben bildiğimi ikram ediyorum. Kişi yediğinden ikram eder. İğne oyası bilseydim, iğne oyası yapıp, kendi tülbentlerimizi takalım isterdim. Batı'dan ithal markalara prim vermeyelim isterdim. Çünkü en güzel marka kendi öz kültürümüzdür. Pek çok hanım bildiklerini öğreterek gençlerle zaman geçirebilir. Gençleri teknolojinin haylaz yaptırımlarına, popülizmin ahlak bozucu ellerine bırakmayalım" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çaylı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title