Haberler

Sanat Kurumları, Minikler İçin Perde Açacak

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm sanat kurumları, 23 Nisan'da çocuklar için "perde" diyecek Çocuk Balesi, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ve TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosuna bağlı 250 civarında genç yetenek balet Tan Sağtürk ile sahneye çıkacak 23 30 Nisan tarihlerinde tüm çocuk oyunlarını ücretsiz sahneleyecek Devlet Tiyatroları ise 10 bölgede 5 bin 511 çocuğa ulaşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm sanat kurumları, 23 Nisan'da çocuklar için "perde" diyecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları (DT) ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü baleden tiyatroya, halk danslarından konserlere 23 Nisan'a özel geniş bir etkinlik programı hazırladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda binlerce çocuğu sanatla buluşturacak etkinlikler şöyle:

Ankara Devlet Opera ve Balesine bağlı Çocuk Balesi ile Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ve TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosuna bağlı 250 civarında genç yetenek balet Tan Sağtürk ile sahneye çıkacak.

23 Nisan'da saat 19.30'da Arena Spor Salonu'ndaki konser ve bale gösterisinde 17 bin çocuk bir araya gelecek.

-Tiyatrolardan ücretsiz temsiller

Çocuklara tiyatro sevgisi aşılayan, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayan DT Genel Müdürlüğü ise 23-30 Nisan tarihlerinde tüm çocuk oyunlarını ücretsiz sahneleyecek.

"Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay", "Merhaba Hayat", "Yaşlı Kuklacı", "Canlanan Masallar", "Sırça Köşk" ve "Neşesaçan" adlı oyunlar, hafta süresince 10 bölgede 5 bin 511 çocuğa perde açacak. Genç tiyatroseverler oyun biletlerini Devlet Tiyatroları gişeleri ile ilgili müdürlüklerden temin edebilecek.

Amatör Çocuk Halk Dansları topluluğu ise 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde MEB Şura Salonu'nda halk dansları gösterisi sunacak. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları 23 Nisan Doğuş Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title