Haberler

Sanat İyilik İçin" Sergisi Afrika'ya Umut Olacak

Deniz Feneri Derneği tarafından 21 Temmuz'da ikincisi açılacak serginin geliriyle Afrika'da sağlık ocağı açılacak.

Deniz Feneri Derneği tarafından 21 Temmuz'da ikincisi düzenlenecek "Sanat İyilik İçin" sergisinin geliriyle Afrika'da sağlık ocağı açılacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde, iyiliğe gönül vermiş sanatkarların eserleriyle oluşturulacak sergide, hat, tezhip ve ebru eserleri ile el yapımı çömlek, biblo, Kütahya işi çini karolar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sanatın iyiliğe dönüşeceği serginin geliriyle Moritanya'da 120 metrekarelik bir alana yapılacak sağlık ocağı, sağlık hizmetlerinden yoksun 5 bin kişiye hizmet verecek.

Enderun Sanat, Klasik Türk Sanatları Vakfı, Kütahya Vav-Der, Bursa Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği, Eskişehir Velkalem Derneği, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi, Tiryakiart Sanat Galerisi'nin de destek verdiği sergi, 21 Temmuz-31 Temmuz arasında ziyarete açık olacak.

"Sanat İyilik İçin" sergisinin ilki mayıs ayında Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenmiş ve geliri Suriyeli mazlumlar için kullanılmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Dolmabahçe Sarayı Kütahya Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title