Haberler

"Sanat Güneşi" Zeki Müren, Ölümünün 17. Yılında Anıldı

Besteci ve ses sanatçısı Zeki Müren, ölümünün 17. yılında Bursa'daki kabri başında anıldı.

Besteci ve ses sanatçısı Zeki Müren, ölümünün 17. yılında Bursa'daki kabri başında anıldı.

Müren için ilk tören, Zeki Müren Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde gerçekleştirildi. Törene, Müren'in yakınları, Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı yöneticileri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, törende yaptığı konuşmada, Zeki Müren'in ölümünün ardından 17 yıl geçmesine rağmen hiçbir zaman unutulmadığını, hiçbir zaman da unutulmayacağını belirtti. Müren'in ölümünün ardından bıraktığı mirasla içinde bulundukları okulun yaptırıldığını anımsatan Kartal, burada da isminin her zaman yaşatıldığını ve yaşatılmaya da devam edileceğini  ifade etti.

TEV Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan ile TSK Mehmetçik Vakfı Kocaeli Temsilcisi Emekli Deniz Kurmay Albay Mehmet Solak da Zeki Müren'in bıraktığı mirasla binlerce öğrenci, mehmetçik ve ailelerine yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Zeki Müren'in kıyafetleri, defile ile öğrenciler tarafından davetlilere gösterildi. Tören, öğrencilerin Zeki Müren'in şarkılarını seslendirdiği konserle sona erdi.

Zeki Müren için ikinci tören ise Müren'in Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlendi. Buradaki törene de Zeki Müren'in yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada, Emirsultan Camisi'nde öğle namazının ardından mevlit de okutuldu. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Sabri Kartal Zeki Müren Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title