Haberler

Sanat Dünyasından Örnek Davranış

Güncelleme:

Başta ressamlar olmak üzere sanat dünyası ülke'ye örnek olacak bir girişime imza attı.

Engelli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacağı modern bir hizmet binası yapmak için 200 ressam yağlı boya tablo bağışladı. Türk ressamların bu hareketi yurt dışından da destek gördü. Kampanya için 100 Türk ve yabancı ressam 19 Ekim de Adana daki sergide buluşuyor.

Türk ressamlardam örnek bir adım...

Sanat dünyası engelli çocuklar için kolları sıvadı. Sanat dünyası Adana da yardıma muhtaç yüzlerce engelli çocuğun daha iyi bir yaşamı sürebilmesi için seferber oldu. Fırçalar yardıma muhtaç çocuklar için tualle buluştu. Ülkenin çeşitli illerinde ikamet eden 200'e yakın ressam ve ebruli sanatçısı başlatılan kampanya için kendi yaptıkları sanat eserini Adana daki engelli çocuklara bağışladı.

Adana'da engelli bir çocuk annesinin sessiz çığlığı ile başlayan ve bir anda ülke genelinde ressamlar arasında örnek bir dayanışmaya dönüşen girişimçi hareket çığ gibi büyüdü. Sanatçıların bu hareketine siyasiler ve iş adamları da duyarsız kalmadı. Şimdi Adana bu büyük hareketin finali olan 19 Ekim 2015 de yapılacak olan sergiyi bekliyor.

Olay nasıl başladı...

Olay, engelli bir çocuk annesi olan ve aynı zamanda Adana da hiç bir kurumdan yardım ve destek alamayan, yardıma muhtaç yüzlerce engelli çocuğada gönüllü annelik yapan yardımsever bir kadının sesiz çıklığının istanbul da bir gazetecinin kulaklarında yankılaması ile başladı.

Gazeteci-Yazar Mehmet Kaynarpınar'ın projesini hazırlayıp, fikir babalığı yaptığı girişim Ressam Feriha Gökçen, Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği Başkanı Hacer Bulut ve Ressam Demet Adalı'nın önderliğinde ülke geneline yayıldı. "Sanatçı Yüreği Engel Tanımaz" adı altında kampanya başlatıldı.

Adana da yüzlerce engelli çocuk için başlatılan kampanyaya başta ressamlar olmak üzere sanat dünyasının ünlü isimleri hocalar duyarlılık göstererek kolları sıvadı. Yüreği Engel Tanımadı. Ressamlar ve sanatçılar yaptıkları yağlı boya tablo ve eserleri kampanya kapsamında kurulan "Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği" ne bağışladı. Kampanyaya çeşitli ülkelere mensup ressamlar da tablo göndererek katıldı.

Destek çığ gibi büyüdü...

Başlatılan kampanya ülke genelinde kısa sürede büyük ilgi gördü. İçlerinde ebruli sanatçıları, ünlü ressam ve hocaların bulunduğu 200'e yakın sanatçı yaklaşık 200 eser bağışladı. Dört ay önce başlayan çalışmalar kısa sürede engelli çocuklar için umut ışığına döndü. Adana da siyasiler, iş adamları ve sanatçılarda konuya duyarsız kalmadı. Tüm çalışmaları Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği gerçekleştirirken, Seyhan Belediyesi de düzenlenen serginin ana sporsorluğunu üstlenerek engelli çocuklar için tüm imkânlarını seferber etti. Bir çok şirketde yapılacak olan etkinliklere destek verdi.

Ressamlar Adana da buluşacak....

Bağışlanan tablolar 19 – 25 Ekim tarihleri arasında Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde sergilenecek. Sergiye, çeşitli illerden 100'e yakın ressam, ebruli sanatcısı, siyasiler, iş adamları, Türkiye Engelliler Federasyonu Başkanı Turhan içli, Gazeteci Mehmet Kaynarpınar ve sanat dünyasının önde gelen isimleri katılacak. Sergiye davet edilen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nında katılması bekleniyor. ,Ünlü ressamlar sergide canlı performans sergileyecek. Sergi sonunda elde edilecek gelir engelli çocukların yeni binası için harcanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Seyhan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title