Haberler

San Antonıo Spurs ile Fenerbahçe Ülker Karşı Karşıya Gelecek

Güncelleme:

Dört kez NBA Şampiyonu olan San Antonio Spurs Ekim ayında Euroleague'den Fenerbahçe Ülker'e karşı oynayacak.

Yedi kez NBA Şampiyonu olan Spurs'un efsanevi ismi Robert Horry de bu gece Anadolu Efes'e karşı oynanacak olan maçta bulunacak–

Ulusal Basketbol Birliği (NBA) ve Euroleague'in bugün yaptığı açıklamaya göre, dört kez NBA Şampiyonluğunu elinde bulunduran San Antonio Spurs önümüzdeki Ekim ayında NBA Global Games 2014 maçları kapsamında Fenerbahçe Ülker ile karşı karşıya gelecek. Beş kez Türkiye şampiyonu olan Fenerbahçe Ülker ile oynanacak maç, 11 Ekim tarihinde İstanbul'da Fenerbahçe Ülker'in son derece modern salonu Ülker Sports Arena'da gerçekleşecek.

San Antonio Spurs bu maçtan önce 8 Ekim'de Almanya, Berlin'deki O2 World'de Alba Berlin'e karşı oynayacak. NBA Global Games 2014'ün bir parçası olan bu maçlar kapsamında NBA takımları önümüzdeki Ekim ayında dört farklı ülkede beş sezon öncesi maça çıkacak.Avrupa'da, San Antonio Spurs'un yanı sıra Brooklyn Nets, Cleveland Cavaliers, Miami Heat yer alırken Sacramento Kings de Brezilya ve Çin'de oynanacak maçlarda yer alacak. NBA Global Games dahilindeoynanacak sezon maçalar ise daha ileri bir tarihte duyurulacak.

İstanbul'da San Antonio Spurs'a karşı oynanacak olan maçın biletleri, 2 Mayıs tarihinde satışa sunulacak ve www.biletix.com adresinden alınabilecek. Biletlere daha erken ulaşmak isteyen taraftarlar ise www.ulkersportsarena.com/nba2014 sayfasına kayıt yaptırarak satışın açılmasından 48 saat önce bilet alabilecekler.

NBA Komisyoneri Adam Silver; "Maçlara duyulan tutku dünya çapında arttıkça biz de dünyanın dört bir yanındaki taraftarlar ile bir bağ kurabilmek için daha özgün ve anlamlı yollar aramaya odaklanıyoruz. NBA Global Games de bu çabalarımızın bir parçası" diyerek konu ileilgili görüşlerini belirtti. Silver, sözlerine; "Basketbol, kültürel ve coğrafi sınırların ötesine geçerek insanları bir araya getiriyor ve bu maçlar da taraftarlarımızın NBA coşkusunu ilk elden yaşayabilmeleri için gerçekten şahane bir fırsat"diye devam etti.

Euroleague Başkan'ı ve CEO'su Jordi Bertomeu ise "Daha önceki başarılı tecrübelerimizin ardından, Euroleague Basketbol ve NBA olarak taraftarlara bir basketbol şöleni sunmak için iş birliğimizi devam ettiriyoruz. Bu yıl da bunu yapmaya devam edeceğiz" dedi ve sözlerine"Alba Berlin ve Fenerbahçe Ülker taraftarları yalnızca bu olağanüstü maçlara tanıklık etmekle kalmayacak, aynı zamanda Avrupa basketbol tecrübesinin ve atmosferinin global temsilcileri de olma şansını elde edecekler"diyerek ekledi.

NBA Global Games kapsamında sahadaki müsabakanın yanı sıra çeşitli saha dışı aktiviteler de olacak. Bunların arasında her şehirde yapılacak olan NBA Cares toplumsal projeleri ve interaktif taraftar organizasyonları da bulunuyor. Maçlar çeşitli pazarlama ve tanıtım ortaklarıyla desteklenirken, dünyanın dört bir yanındaki taraftarlar maçları hem televizyondan hem de dijital ve sosyal medyadan takip edebilecekler.

AEG Avrupa Başkan'ı ve CEO'su Tom Miserendino ise şöyle konuştu: "NBA coşkusunu Avrupa'nın dört bir yanındaki taraftarlara taşıyacak olmaktan büyük bir zevk duyuyoruz. Aynı zamanda da NBA'in 2014 yılında Avrupa'da yapacağı tüm maçlara AEG arenalarında ev sahipliği yapacak olmamız da bizim için büyük bir gurur kaynağı. Sezonda NBA Global Games Londra 2014 kapsamında The O2'da elde ettiğimiz kapalı gişe başarısının ardından hem Berlin'deki O2 World'de hem de Ülker Sports Arena'da NBA'i üçüncü kez ağırlamayı dört gözle bekliyoruz."

San Antonio Spurs takımı oyun kurucusu Tony Parker ise Avrupa'da oynanacak maçlar hakkında; "Spurs ekibi olarak oyuncularından koçlarına ve çalışanlarına kadar herkes NBA Global Games kapsamında Almanya ve Türkiye'yi ziyaret etme fırsatı bulduğumuz için çok heyecanlı. Avrupa'daki taraftarlar da basketbola tutkuyla yaklaşıyorlar ve biz de Avrupa'daki hayranlarımıza NBA'i sergileme fırsatı bulmaktan heyecan duyuyoruz. Bu basketbol deneyiminin yanı sıra, hem Berlin'in hem İstanbul'un sunacağı harikulade kültürün ve atmosferin tadını çıkarmak için sabırsızlanıyoruz." diyerek duygularını paylaştı.

NBA'deki rekor galibiyet sayıları ile sezonun son haftasına giren Spurs, 1999'dan bu yana beş kez finallere çıkmasıyla NBA tarihinin en başarıya doymayan takımlarından biri. 1999, 2003, 2005 ve 2007 yıllarında aldığı dört şampiyonluk dizisini, geçtiğimiz sezonda nefes kesen yedi maçlık karşılaşmada Miami Heat'e yenilerek devam ettirememişti. Tim Duncan (14), Tony Parker (6) ve Manu Ginobili (2) en önde gelen isimleri olmak üzere 22 tane All-Star çıkarması ile övünen Spurs'un toplamda dokuz tane yabancı oyuncusu var; bu da bir NBA takımındaki en yüksek rakam.

Fenerbahçe Ülker'in yıldız skorcusu Bojan Bogdanovic de gelecek maç ile ilgili olarak,"San Antonio Spurs gibi böylesi önemli bir takım ile maça çıkacak olduğumuz için çok heyecanlıyız. Spurs harika bir takım, harika bir koçları ve listeleri var. Bizim için unutulmaz bir deneyim olacak, tıpkı daha önce NBA takımları ile karşılaştığımız maçlar gibi. Ülker Sports Arena'da da muhteşem bir atmosfer olacak. Taraftarlarımızın da bu maç için çok heyecanlı olduklarından eminim. O günü dört gözle bekliyoruz."diyerek duygularını paylaştı.

100 yıldan uzun bir geçmişe ve pek çok spor dalına sahip olan Fenerbahçe Ülker 1950'lerde ulusal şampiyonluklar kazanmaya ve Avrupa'nın en gözde karşılaşmalarında yer almaya başlamıştı. 2006 yılında Türkiye'nin en başarılı kulüplerinden Ülker ile birleştikten sonra, Fenerbahçe Ülker yedi sezonda dört yerel şampiyonluğun yanı sıra, beş ulusal kupa kazanmış ve Euroleague müsabakalarında düzenli olarak yer alan bir takım haline gelmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

San Antonio Spurs Fenerbahçe Ülker Berlin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title