Haberler

Samulaş'tan Okul Sezonu İçin Yeni Düzenleme

SAMULAŞ, okulların açılmasıyla beraber hareketlenmesi beklenen ulaşım taleplerine cevap verebilmek adına tramvay, ekspres ve ring hatlarında çeşitli düzenlemeler yaptı.

SAMULAŞ, okulların açılmasıyla beraber hareketlenmesi beklenen ulaşım taleplerine cevap verebilmek adına tramvay, ekspres ve ring hatlarında çeşitli düzenlemeler yaptı.

SAMULAŞ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren yaz aylarında zirve saatlerde 6 dakikada bir kalkan tramvaylar, 5 dakikada bir hareket etmeye başlayacak. Ayrıca, geçen yıl son tramvay hareket saati 23.15 iken bu sene son hareket saati 23.45 olacak. R10, R11 ve R12 ringlerinde de son seferler buna göre geç hareket edecek. Yetkililer, kentin geceleri sosyal yaşamının hareketlendiğine dikkat çekerek bu uygulama ile geç saatlere kadar çalışmak durumunda kalan vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlanmasının hedeflendiğini ifade ettiler.

Öte yandan, 9 Eylül Pazartesi günü R7 Kamalı ringi, R8 Atakent Alanlı ringi, R9 Demirkent ringi, R10 Pelitköy Büyükoyumca ringi ve R12 Çatalçam Taflan ringinde güz programına geçecek. R10 Pelitköy ringinde servis sıklığı büyük ölçüde arttırılarak zirve saatlerde 15 dakikada bir otobüs hareketi sağlanırken, yapılan güzergah düzenlemesiyle otobüsler sadece Üniversite istasyonundan hareket edecek. R12 ringinde ise Kurban Bayramı sonuna kadar sahil bandındaki yazlıklara saatte bir otobüs kalkmaya devam edecek. Önceki yıllarda sadece yazlık yerleşimi olarak oturulmak ta olan bölgenin son dönemde yaz kış oturulmaya başlanan bir bölge haline gelmekte olduğuna dikkat çeken Samulaş yetkilileri, kış aylarında sefer sayısını azaltsalar da sahil bandına ulaşım hizmeti götürmeye devam edeceklerini belirttiler. R7 ringinin sürprizi ise, güzergaha Ahullu Mahallesi'nin eklenmesi oldu. Ulaşım hizmetlerinden yeterince yararlanamayan bu mahalleye ilk kez sabah ve akşam saatlerinde ring otobüsü gelecek.

16 Eylül tarihinden itibaren, Ondokuzmayıs Üniversitesi ile Stat Kavşağı arası çalışan ekspres otobüslerin servis sıklığı arttırılacak. Daha önce 10 dakikada bir olan ekspres servis sıklığı, yeni dönemde zirve saatlerde sekiz dakikaya arayla olacak. R4, R5 ve R6 ringlerinde ise, 14 Eylül Cumartesi güz programı başlayacak. R4 ringinde Baruthane ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi seferleri iptal edilirken, ilk kez Türkiş ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında hizmet verecek R6 ringi faaliyete geçecek. Bu ring yeni açılan Atakum çevre yolu bağlantısı üzerinden Balaç, Beypınar, Derecik, Otogar, Çatalarmut, ile samsun eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahını izleyecek. Atakum'da oturan yolcular böylece 20 dakika içinde Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşabilecek. R5 ringinde ise, yapılan düzenleme ile ilk kez Mevlana Mahallesi'ne de ring servisi gitmiş olacak. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pelitköy Atakent Samsun Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title