Haberler

    Samuel Eto'o, Sampdoria Forması Giyecek

    Sampdoria, transferi için bir süredir uğraş verdiği Samuel Eto'o ile sonunda anlaştı. 34 yaşındaki golcü futbolcu, dün Palermo ile oynanan maçta İtalyan taraftarların huzuruna çıktı.

    Maç öncesindeki gövde gösterisiyle kulübün sahibi Massimo Ferrero ile birlikte Luigi Ferraris Stadı'nın çimlerine basan ve taraftarlara tanıtılan Kamerunlu yıldız, İtalyan ekiple 2.5 yıllık sözleşme imzalayacak.

    Yıllık 1 Milyon Pound ücret alacak olan Eto'o, yaz döneminde Chelsea'den Everton'a transfer olurken, İngiliz ekipte bekleneni verememiş ve 20 maçta görev alıp 4 gol atmıştı.

    2014 Dünya Kupası sonrası Milli takım kariyerine son veren tecrübeli futbolcu, daha önce İtalya'da Inter Milan forması da giymişti.

    Samuel Eto'o, Jose Mourinho yönetimindeki Inter'in, Serie A, Şampiyonlar Ligi ve İtalya Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazdığı 2009-2010 sezonunda Portekizli teknik adamın prenslerinden biri olmuştu.

    2009 yazında Zlatan Ibrahimovic'le takasta kullanılarak Barcelona'dan Inter'e transfer olan Eto'o, Inter'de toplamda 102 resmi maça çıkmış ve 53 gol kaydetmişti.

    2003, 2004, 2005 ve 2010'da olmak üzere 4 kez Afrika'da yılın futbolcusu seçilerek rekoru elinde bulunduran forvet oyuncusu, 117 maçta kaydettiği 56 golle de Kamerun Milli takım forması altında tarihteki en skorer isim konumunda bulunuyor.

    2000 ve 2002'de olmak üzere 2 kez Afrika Kupası şampiyonluğu yaşayan Eto'o, toplamda 18 kez fileleri havalandırarak Afrika Kupası tarihinin de en golcü futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    İtalya Serie A Samuel Eto Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title