Haberler

Samtab İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Samsun'da 22 Aralık 2012 tarih ve 28505 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği'nin(SAMTAB) ilk meclis toplantısında başkan ve üye seçimi yapıldı.

Samsun'da 22 Aralık 2012 tarih ve 28505 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği'nin(SAMTAB) ilk meclis toplantısında başkan ve üye seçimi yapıldı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen seçimlere Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan, ilçe belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Seçim öncesi konuşan Vali Hüseyin Aksoy, "Samsun turizm sektörü itibariyle çok önemli potansiyellere sahip olmasına rağmen turizmden hak ettiği payı almadığını biliyoruz. Özellikle Samsun'da turizmin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak için turizm master planını gerçekleştirdik. Sektörle işbirliği içersinde ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerini alarak Samsun için turizm master planını ortaya koyduk. Master plan tek başına yeterli değil. Önemli olan master planda ön görülen hedefleri gerçekleştirebilecek çalışmaları ortaya koymak" dedi.

Samsun'un birçok turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Vali Aksoy, "Samsun'a baktığımızda geçtiğimiz süreç içersinde önemli Samsun'da önemli turizm alan ve merkezleri var. Bunlar ilan edildi. Bunlar için önümüzdeki dönemle belli çalışmalar yapmamız gerekiyor. İlimizde 97 arkeolojik sit alanı, 7 kentsel sit alanı, 4 doğal sit alanı, 404 sivil mimarlık, 12 askeri yapı, 243 dinsel ve kültürel yapı, 18 idari yapı ve 25 tane de doğal sit alanı bulunmaktadır" diye konuştu.

SAMTAB hakkında bilgi veren Vali Aksoy, "Turizm alt yapı birliğimiz, ilimizde kültür ve turizm potansiyeli özellikle kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle turizm merkezlerinde alanın bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, kültür ve turizme ilişkin sosyal ve teknik alt yapının gerçekleştirilmesi ve işletilmesini sağlamak amacıyla valiliğimiz öncülüğünce İl Özel İdaresi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum, Canik, İlkadım, Tekkeköy, Ayvacık, Bafra, Havza, Ladik, 19 Mayıs, Vezirköprü İlçe Belediyeleri, Doğanca, Kolay, Yörükler Belde Belediyeleriyle, Yenice, Asar, Çeltek, Aydınpınar ve Yeşilyurt köylerine SAMTAB kurulması teklif edilmiş, buda 2012 yılının Mart ayında yazıyla ilgili belediyelerimize talebimizi aktarmışız" şeklinde konuştu.

Vali Aksoy'un konuşmasının ardından geçici meclis başkanlık divanı oluşturuldu. Oluşturulan geçici meclis başkanlığının ardından birlik başkanı seçimi gerçekleşti. Açık oylama ile yapılan başkanlığa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy seçildi. Ardından Meclis 1. Başkanvekili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2. Başkanvekili de Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Meclis Katip Üyeliklerine İlkadım Belediyesi Meclis Üyesi Ufuk Karaca ve Doğanca Belde Belediye Başkanı İsmail Mutlu seçildi. Daha sonra birlik encümeni seçimi kapalı zarf usulü yapılarak üyeliğe Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Turan Çakır ve Kerami Gürbüz ile turizm sektöründen Mustafa Yavuz ve Kadriye Kara seçildi. Ardından Plan ve Bütçe Komisyonu'na da İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Yörükler Belde Belediye Başkanı Süleyman Eroğlu seçildi.

YILMAZ: "BİRLİK ÇOK ÖNEMLİ"

Seçimler sonrasında söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Her birliğin kendine göre bir önemi vardır. Ama turizm altyapı birliğinin Samsun için çok önemi var. Türkiye, önümüzdeki 10 sene içersinde ihracatını 500 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Bu ihracatın içersinde turizm gelirlerini yükseltmek hemen hemen üretime dayalı endüstrinin ve sanayinin ihraç mallarından çok daha önemlidir. Türkiye, çok büyük bir turizm potansiyeli taşıyan bir ülke olmasına rağmen turizmden hak ettiği payı alamıyor. Türkiye'nin önümüzdeki 10 sene içersindeki hedefleri bunu 4 katına çıkarmaktır. Böyle bir hedefin içersinde Samsun'un rol alması gerekiyor" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Hüseyin Aksoy Türkiye Atakum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title