Haberler

Samsunspor'un 26 Yıllık Acısı

Güncelleme:

Samsun spor'un kara gününün üzerinden tam 26 yıl geçti. Spor camiası, trafik kazasında hayatını kaybeden kırmızı beyazlıların teknik direktörü Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badaloğlu, Zoran Tomiç ve şöför Asım Özkan'ı unutmadı.

TRAFİK KAZASINDA 5 KİŞİ VEFAT ETMİŞTİ

1989 yılında 1. Lig'de mücadele eden Malatya spor deplasmanı için yola çıkan Samsunsporlu futbolcu ve kulüp çalışanları, kulübün otobüsü ile Havza'da trafik kazası geçirdi. Kazada teknik direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badaloğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetti. 26 yıl önce yaşanan olayın ardından bugün PTT 1. Lig'de mücadele eden Samsun spor, kazada hayatını kaybeden futbolcu, teknik adam ve kulüp çalışanlarını unutmadı.

MEZARLARI BAŞINDA ANILDILAR

Teknik direktör Nuri Asan ve şoför Asım Özkan Samsun'da bulunan mezarları başında anılırken, futbolcu Muzaffer Badaloğlu Zonguldak'taki kabri başında, futbolcu Mete Adanır KKTC'deki kabri başında, Zoran Tomiç ise Yugoslavya'da bulunan mezarı başında sevenleri tarafından anıldı. Nuri Asan'ın Samsun Asri Mezarlık'ta bulunan kabri başında dualar okunurken, Samsun spor Başkanı İsmail Erkut Tutu, kulüp yöneticileri, ilçe belediye başkanları, Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, taraftarlarda düzenlenen törene katıldı.

ARABOĞLU: "ONLARA VEREBİLECEĞİMİZ EN GÜZEL HEDİYE DUALARIMIZDIR"

Futbol şehitlerini unutmadıklarını belirten Samsun spor Kulübü Başkan Yardımcısı Rüştü Araboğlu, "Teknik direktörümüz Nuri Asan 20 Ocak 1989 tarihinde uyandı. Deplasmana hareket etmek üzere kulübe geldiler. 1 saat sonra onlara mezar olacak olan otobüsün içine bindiler ve hiç ölümü düşünmeden spor adına, bu kent adına, Samsunspor adına bir yolculuğa çıktılar. Bu yolculuğun daha 100. kilometresinde meydana gelen o elim trafik kazasında bu spor şehitlerimizi ebediyete intikal ettik. Bunun üzerinden 26 yıl geçti. 26 yıldır bu kent, bu takım her yıl bu şehitlerini üzüntü ile keder ile anıyor. Ne yazık ki onları geri döndürebilecek bir imkanımız yok. Onlara buradan verebileceğimiz en güzel hediye dualarımızdır ve yine onlara en güzel hediye edebileceğimiz başka şey de şampiyonluk, sportif başarı, etik ve ahlaki değerlerle Samsunspor'u güzel hedeflere ulaştırabilmektir" dedi.

KAR: "HER GÜN BU ACIYI HİSSEDİYORUZ"

Acı kazanın yaşandığı dönemde Samsunspor'da kaptan olan ve geçen dönem Samsunspor'un başkanlığını yapan Emin Kar ise, "Her sene olduğu gibi bu sene de yine aynı acıları yaşıyoruz. Bazıları sadece bugün yaşayabilir. Sadece 20 Ocak'ta gelip burada konuşup, görüntü verebilirler ama biz 26 senedir ve her gün bu acıyı hissediyoruz. Arkadaşlarımızı özlüyoruz. Benim için 20 Ocak'ta aynı, 17 Temmuz'da aynı, 16 Ocak'ta aynıdır. Çünkü onları her gün özlüyoruz. Bu acıyı içimizde yaşıyoruz" diye konuştu.

Mezarlıklardaki anma programının ardından Samsunsporlu yöneticiler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kızılay aracında kan verdiler.

TRABZONSPOR, SAMSUNSPOR'UN ACISINI PAYLAŞTI

Öte yandan Samsunspor'un 20 Ocak 1989 tarihinde geçirdiği trafik kazasının acısını Spor Toto Süper Lig takımlarından Trabzonspor paylaştı. Kulübün resmi internet sitesinden "Samsunsporlu oyuncuları anıyoruz" başlığı ile acıyı paylaşan Trabzonspor yaptığı açıklamada, "20 Ocak 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolculardan Mete Adanır, Muzaffer Badaloğlu ve Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan'ı saygıyla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Malatyaspor Zoran Tomiç Samsunspor Nuri Asan Spor Haberler

title